Gündem 6 ayda 25 kilo verdi

6 ayda 25 kilo verdi

Paylaş
6 ayda 25 kilo verdi

Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken, Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal, kendi talebi üzerine devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. 6 ayda 25 kilo vererek 85 kiloya düşen Hayal'in, saç ve sakallarını kestiği görüldü

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında ’tasarlayarak öldürmeye azmettirmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal, talebi üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Cezaevi ring aracıyla geniş güvenlik önlemi altında hastaneye getirilen Hayal, mahkum koğuşunda bir süre bekletildikten sonra poliklinikte sağlık kurulunun önüne çıkarılıp kontrolden geçirildi.

SAÇ VE SAKALINI KESMİŞ

Hayal’in saç ve sakallarını kestiği ve bir hayli zayıfladığı görüldü. 6 ay önce hastanedeki kontrollerinde 105 kilo olan Hayal’in, bu sürede 25 kilo verdiği öğrenildi. Bir yıl önce psikolojik sorunları nedeniyle tek başına kaldığı koğuşun yataklarını yaktığı için ’kamu malına zarar vermek’ suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılan Hayal’in psikolojik tedavinin ardından normale döndüğü ve bu süre zarfında aldığı kiloları verdiği öğrenildi.

Hayal, Tekirdağ Devlet Hastanesi’ndeki kontrolün ardından geniş güvenlik önlemleri altında yeniden cezaevine götürüldü.

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)