Eğitim - Kariyer 6 adımda yurt dışı eğitim planı

6 adımda yurt dışı eğitim planı

Paylaş
6 adımda yurt dışı eğitim planı

Kariyer hedefleri ülke sınırlarını aşanlar için başvuru heyecanı devam ediyor. Eğitim uzmanları, geleceğini planlamak isteyenlere yol haritası çıkarttı

Sevim Büyüktaş Demir

Lise öğrencilerinin ekim-kasım aylarında yurt dışındaki okullara ön başvurularını tamamlaması gerekiyor. ConnecME Education’dan eğitim uzmanları, yurt dışında eğitim konusunda bilinmesi gerekenleri anlattı.

1- İLGİ ALANLARINI BUL: Kendini tanıyorsan, güçlü ve zayıf yönlerini biliyorsan işin daha kolay olacak. Yeteneklerin, sahip olduğun değerlerle hangi alanda uzmanlaşmak istediğini netleştirmelisin.

2-KENDİNE UYGUN BRANŞI BELİRLE: Branş seçerken, gelecekteki mesleğini gözünde canlandır. Mantığınla hislerini buluşturduğunda ne okuman gerektiğinden kolayca emin olacaksın.

3-NASIL BİR KARİYERİN OLACAğINI ARAŞTIR: Seni mutlu edecek alanı bulmalısın. Bir laboratuvarda günlerce çalışabilecek ya da saatlerce rakamlarla uğraşabilecek misin? Ortalama ne kadar gelir elde edebilirsin? Bütün bunlar, karar vermeden önce düşünmen gereken sorular.

DOĞRU OKULU SEÇ: Okulun yeri, ders programları ve sunduğu eğitim dışı sosyal imkanlar araştırılmalı. Ayrıca mezunların çalışma imkanları gibi unsurlar da incelenmeli.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ KOŞULLARINI ÖĞREN: Yurt dışında bir okula kabul edilmek için derslere uyum sağlayacak kadar yabancı dil bilmek gerekir. Ayrıca okulun hangi puanlarla öğrenci kabul ettiği araştırılmalı.

MALİYETLERİ GÖZDEN GEÇİR: Yurt dışında eğitim için okulun ve o ülkede yaşamanın maliyetlerini de gözden geçirmek gerekir.

Haberin Devamı