Siyaset 'Erdoğan'ın futbol ayakkabısı alacak parası yoktu'
Paylaş
'Erdoğan'ın futbol ayakkabısı alacak parası yoktu'

'Erdoğan'ın futbol ayakkabısı alacak parası yoktu'

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fethiye'de büyük ve coşkulu grup tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde başbakana seslenen Kılıçdaroğlu AKP'nin çıkardığı yasa nedeniyle emeklilerin ikinci sınıf vatandaş konumuna getirildiğini belirtti. Emeklinin hala AKP'ye oy verdiğini ve emeklilerinin durumunun gayet iyi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu ``Siz oy verdiğiniz sürece onlar sizin omuzlarınızdaki yükü biraz daha ağırlaştıracaklar. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gerçek adı ve kimliği Aldatmaca ve Kandırmaca Partisi'dir'' dedi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi´nde CHP Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Paneli'ne CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Yaklaşık bin kişi tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert bir dille yüklendi. Konuşmasına emeklilerin durumuyla ilgili başlayan Kılıçdaroğlu ``Sayın Başbakan sanıyor ki Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her yurttaşın benim gibi mal varlığı var. Sayın Başbakan sanıyor ki Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her yurttaşın İstanbul Kısıklı'da etrafı çifte duvarlarla örülü beş tane villası var. Türkiye bu mudur? Türkiye bu değildir. Sayın Başbakan Rize'den kopup İstanbul'a geldiği zaman futbol ayakkabısı alacak parası yoktu. Ne oldu da Sayın Başbakan 20-25 yıl içinde dünyanın en zengin başbakanlarından birisi oldu. Bu soruyu sormadığımız zaman bu ülkeye demokrasi gelmez. Aklımızı birilerine kiraya verdiysek sandığa giderken doğru oyu kullanmayız. Örnek isterseniz, bu ülkede dokuz milyon emekli var. Ben şahsen emeklilerin durumunun çok kötü olmadığını düşünüyorum. Bana göre bizim emeklilerin durumu çok iyi. Yaz tatillerini Kanarya adalarında geçiriyorlar. Öyle oluyor tatillerini yapıyorlar ülkelerine döndüklerinde kendilerine bu durumu sağlayan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oylarını veriyorlar. Eğer biz, dediğim gibi akıl tutulmasıyla karşılaşmayıp, aklımızı birilerine kiraya vermezsek, demokrasi olsaydı bizim ülkemizde, kendi çıkarlarımızı ve ülkenin çıkarlarını savunabilseydik Adalet ve Kalkınma Partisi gibi "Kabus" bir parti Türkiye'de iktidar olabilir miydi? Olamazdı'' dedi.

Haberin Devamı

"ALDATMACA VE KANDIRMACA PARTİSİ"

Haberin Devamı

Konuşması sürekli alkışlarla kesilen Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin emekliler için çıkardığı yasayla ilgili ağır sözler söyledi. Kılıçdaroğlu, ``AKP hükümeti bir yasa çıkardı. Bir madde var o yasada. Emekli milli gelir artışından pay alamaz deniyor. Yani emekli bu ülkenin ikinci sınıf yurttaşıdır diyor yasada. Biz bu yasayı protesto ettik. Geçen yasama döneminde biz parlamentoyu terk ettik. AKP'nin oyu yüzde 34'tü. Biz meclisi terk ettik. Emekliye niye hakkını vermiyorsunuz dedik, karşı çıktık, altına imzamızı atmayız dedik. AKP'nin oyu oldu yüzde 47. Onun için diyorum emeklilerin durumu çok iyi ben inanmıyorum kötü olduğuna diye. İnansam emekli ona oy verir mi? Oy vermez, bir dakika der. Ben bu ülkede çalıştım, ürettim, istihdam yarattım, vergi ödedim, sen beni ülkenin üçüncü sınıf vatandaşı konumuna getiremezsin dedemiz lazım değil mi arkadaşlar. Başbakan'ın eli havada kendisini kahraman ilan ediyor. Siz oy verdiğiniz sürece onlar sizin omuzlarınızdaki yükü biraz daha ağırlaştıracaklar. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gerçek adı ve kimliği Aldatmaca ve Kandırmaca Partisi'dir'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Demokratik açılım sürecine de değinin Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde ilk kez iliklerine kadar ayrışmayı hissettiğini belirtti. Yaşanan son olaylardan sonra dayanışma ruhunun tamamen kaybedilmek üzere olduğunu belirten Kılıçdaroğlu ``Demokratik açılımda, Başbakan anaların göz yaşı akmasın diyor. Efendim insan olup ta anaların göz yaşı aksın diyen bir canlı olabilir mi?Üç aydır bunu konuşuyorlar. Bekleyip göreceksiniz ve gördük. Siz hiç Cumhurbaşkanlarının öyle görkemli bir törenle karşılandığını gördünüz mü? Biz terör örgütü geliyor diye, 50 bin kişiyle karşılıyoruz. Valimizi gönderiyoruz, kaymakamımı gönderiyoruz, savcımızı gönderiyoruz, hakimimizi gönderiyoruz, müsteşarımızı gönderiyoruz'' dedi.

DHA