Kültür - Sanat 50 yıllık müzik efsanesi Rolling Stone satılıyor
Paylaş
50 yıllık müzik efsanesi Rolling Stone satılıyor

Yazılı basının dijitalleşme karşısında ayakta duramamasının son örneği, yayın hayatında 50. yılı geride bırakmaya hazırlanan Rolling Stone dergisi oldu

BloombergHT'nin haberine göre, derginin sahibi Wenner Media'dan yapılan açıklamada, yüzde 49'u daha önce Singapur merkezli müzik teknoloji firması BandLab Technologies'e satılan derginin kalan hisseleri için 'stratejik seçenekler' arandığı duyuruldu.

Yazılı basından geniş çapta bir çıkışa imza atan Wenner Media, geçtiğimiz aylarda da, Men's Journal ve Us Weekly'yi American Media'ya satmıştı.

1967'de kurulan Rolling Stone, geçen 50 yılda müzik dünyasının gündem belirleyicileri arasında yer aldı.

The Doors grubunun 28 yaşında yaşamını yitiren solisti Jim Morrison, İngiliz müzik efsanesi Beatles'ın kurucularınn John Lennon, altı Grammy ödüllü Lady Gaga gibi müzisyenleri kapağına taşıyarak ikonik portre fotoğraflarına da imza atan derginin politik ve sosyal duruşu da çoğu zaman ön plandaydı.

2008 Küresel Krizi öncesi Rolling Stone yazarlarından Matt Taibbi, uluslararası banka Goldman Sachs için 'vampir mürekkep balığı insanlığın yüzüne sarılmış durumda ve kan emici borusunu para kokan her şeye sıkıştırıyor' tanımlamasını kullanmıştı.

Temmuz 2010'da da gazeteci Michael Hastings'in 'Kaçan General' başlıklı, Birleşik Devletler Afganistan Güçleri Kumandanı General Stanley A. McChyrstal'a ağır ithamlarda bulunan yazısı Beyaz Saray'da tartışmaya yol açmıştı.

Haberin Devamı