Gündem 50 bin kişi Grup Yorum'u izledi

50 bin kişi Grup Yorum'u izledi

Paylaş
50 bin kişi Grup Yorum'u izledi

Grup Yorum, geçtiğimiz yıl İnönü Stadyumu'nda 55 bin kişiyi bir araya getirdiği 25. yıl konserinin ardından, bu kez 50 bin kişiyi Bakırköy'de bir araya getirdi

Grup Yorum’un "Bağımsız Türkiye" başlıklı halk konseri, Bakırköy’de gerçekleştirildi. İdil Kültür Merkezi’nin organizasyonuyla Bakırköy’deki cumartesi pazarı alanında gerçekleştirilen konserde, gruba Leman Sam, Kubat, Mor ve Ötesi, Burhan Berken, Tuncel Kurtiz ve İstanbul bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Haberin Devamı

Beşik Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Tuncel Kurtiz’in okuduğu şiirle başlayan konserde grup, sevilen şarkılarını seslendirdi. Konserden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Grup Yorum’un bateristi İnan Altın, bu konserin çok farklı bir tarihsel anlamı olduğunu, konsere "Bağımsız Türkiye" adını verdiklerini anı söyledi.

Adaletsizliklerden yakınan milyonlarca insan bulunduğunu, fakat insanların umutsuz ve çaresiz olduğunu ifade eden Altın, böyle düşünenlerin yalnız olmadıklarını anlamaları için bu konseri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Leman Sam, Grup Yorum’a çok saygı duyduğunu belirterek, konserde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sam, konserde Grup Yorum ile bir şarkının yanı sıra koroyla "Özgürlük" şarkısını seslendireceğini belirterek, Grup Yorum’un konserlerine her zaman büyük ilgi gösterildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5213","5213","201104","5213-2.jpg");

Sırrı Süreyya Önder, konserde şiir okuyacağını belirterek, Grup Yorum’u ilk kurulduğu günden beri dinlediğini, kendisinin grubun "ruhen kurucuları arasında olduğunu" belirtti.

Sanatçı Tuncel Kurtiz ise Grup Yorum ile beraber bağımsız Türkiye adına Nazım Hikmet’ten şiirler okuyacağını dile getirerek, "Demokrasi dediğimiz zaman ’bağımsızlık karakterimizdir’ deriz. Demokrasiyi bir eşitlik, eşit haklar olarak görürüz. Onun için Grup Yorum ile buradayız. Herkesin kendi dilini, dinini özgürce kullanabilmesi için buradayız" diye konuştu. Ücretsiz gerçekleştirilen konseri, çok sayıda müziksever izledi.

(A.A.)