Gündem 5 metrelik köpekbalığı korkuttu

5 metrelik köpekbalığı korkuttu

Paylaş
5 metrelik köpekbalığı korkuttu

5 metrelik köpekbalığı korkuttu

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde balıkçılar tarafından yaklaşık 5 metre boyunda ve 350 kilogram ağırlığında köpek balığı yakalandı. 110 metre derinlikte ağlara takılan camgöz cinsi köpek balığı, İzmir Balık Hali’ne gönderilecek.

Dün gece ’Müdür 1’ adlı teknesiyle limandan denize açılan Tevfik Çimen, ağlarını denize attı. Sabaha karşı ağlarını çekmeye başlayan Çimen, büyük ölçüde ağırlık fark etti. Arkadaşlarının yardımıyla ağı tekneye çeken Çimen, yaklaşık 5 metre boyundaki camgöz cinsi bir köpek balığıyla karşılaştı. Yaklaşık 350 kilogram ağırlığındaki köpek balığını teknesine alan Çimen, köpek balığını Fethiye Balık Pazarı’nda bulunan Reis Balıkçılık’a 100 liraya sattı.

Tevfik Çimen, bu tür köpek balıklarının Fethiye’de çok nadir yakalandığını söyledi. Çimen, "Ağlarımızı 110 metre derinliğe attıktan sonra teknede beklemeye başladık. Sabaha karşı ağları çektiğimizde köpek balığını gördük. 350 kilogramlık köpek balığını tekneye aldıktan sonra limana geldik. Buradan da hemen balık pazarına gönderdik" diye konuştu.

Köpek balığının İzmir Hali’ne gönderileceği belirtildi.