Türkiye (Son Dakika) 46 saniye sürdü, kanlı soygunda 2 kişi öldü

46 saniye sürdü, kanlı soygunda 2 kişi öldü

Paylaş
46 saniye sürdü, kanlı soygunda 2 kişi öldü

Adana'da son 10 günde meydana gelen 5'inci kuyumcu soygununda kan döküldü

Kuyumcudan 4.5 kilo altın çalan maskeli 3 kişi, kendilerine engel olmak isteyen ve kuyumcuda çalışan 48 yaşındaki Alican Aytaç ile bitişik işyerindeki erkek berberi olan oğlu 16 yaşındaki Mahir Aytaç’ı öldürdü, 2’si çocuk 4 kişiyi de yaraladı.

Haberin Devamı

Olay, saat 10.00 sıralarında Kıbrıs Caddesi’ndeki Baygın Kuyumculuk’ta meydana geldi. Beyaz renkli otomobilden inen maskeli 3 kişi, pompalı tüfeklerle kuyumcuya ateş ederek içeri girdi.

Kuyumcu Hakkı Baygın’ı ayağından yaralayan şüpheliler, tezgahta ve vitrindeki altınları toplayarak çantaya doldurup, kaçmak için harekete geçti.

ARKADADAN ATEŞ ETTİLER

Silah seslerini duyan ve bitişik işyerinde erkek berberi olan Mahir Aytaç ile kuyumcuda çalışan babası Alican Aytaç, şüphelileri engellemek istedi. Şüpheliler, aynı zamanda teyzesinin oğlu olan kuyumcu Hakkı Baygın’ın yanında işçi olarak çalışan Alican Aytaç ile oğlu Mahir’e de ateş açtı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10862","10862","201308","10862-1.jpg");

Haberin Devamı

Baba ile oğlu silahları görünce işyerlerine geri kaçtı, ancak saldırganlar arkalarından gelerek onlara ateş etti. Silahlı soygunda, Alican Aytaç, oğlu Mahir Aytaç, kuyumcu Hakkı Baygın, yoldan geçen ve anneleriyle birlikte eczaneye giden 5-6 yaşlarındaki kardeşler İrem Alpaltun ile Sultan Alpaltun ve adı belirlenemeyen bir kadın vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralandı.

Soyguncular ardından da çalışır haldeki otomobilde bekleyen arkadaşlarıyla birlikte ara sokaklara girip gözden kayboldu. Yaralılar, çevredekiler tarafından aynı bölgedeki Özel Hacettepeliler Tıp Merkezi’ne götürüldü.

Burada yapılan müdahalenin ardından, ağır yaralı Alican Aytaç ile Mahir Aytaç, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, diğer yaralılar ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi.

Ancak Alican Aytaç yolda, oğlu Mahir Aytaç da hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Kuyumcu Baygın’ın ayakta tedavi edildiği, 2 kardeş ile adı belirlenemeyen diğer kadının tedavisinin sürdüğü bildirildi.

4.5 KİLO ALTIN ÇALDILAR

Adana’da son 10 gün içerisinde soygun ya da girişiminde bulunulan 5’inci kuyumcu olan Hakkı Baygın, tedavisinin ardından işyerinde polislere olayla ilgili bilgi verdi. İlk incelemede, şüphelilerin kuyumcudan yaklaşık 4.5 kilo altın çaldığı belirlendi.

Haberin Devamı

HELİKOPTER İLE ARANIYOR

Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kaçan şüphelilerin ve kullandıkları otomobilin peşine düştü. Tüm caddeleri abluka altına alan polis, aynı zamanda Obalar Caddesi üzerinden, Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki DSİ’ye ait sulama kanalı tarafına doğru gittikleri saptanan şüphelileri helikopterle de takip etti.

Ancak gün boyu yapılan arama tarama çalışmasına karşın soyguncuların izine rastlanmadı. OTOPSİ YAPILDI Emekliliği için az kalan sigorta primini tamamlamak için teyzesinin oğlu olan kuyumcu Hakkı Baygın’ın yanında işçi olarak çalışan Alican Aytaç ile hemen yan tarafında ağabeyi Vedat Aytaç’a ait olan ancak o askerde olduğu için yerine çalışan Mahir Aytaç’ın cenazeleri ise Numune Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden alınarak otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Burada yapılan otopsinin ardından baba ile oğlunun cenazeleri toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edildi. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı araştırmasını sürdürüyor.