Rauf Tamer 40 gün kaldı
HABERİ PAYLAŞ

40 gün kaldı

Mart’ta bir seçim yaşadık. Ağustos’ta bir seçim daha yaşayacağız. Bitmedi...

Gelecek Haziran’da bir seçim daha. Düşünün... 14 aya 3 seçim sığdırmış olacağız. Buna, ne sinir dayanır, ne siyaset, ne ticaret... Kazasız belasız atlatabilirsek, bravo bize...

[[HAFTAYA]]

Bereket, Cumhurbaşkanı adaylarından biri (Çatı Aday) mülayım bir insan... Tansiyon onun sayesinde biraz düşebilir. Zaten tahmin ediyoruz ki, Çatı Aday, rakipleriyle değil, kendi kişiliğiyle yarışacak. Çünkü kendini anlatacak. Herhalde diğer adaylar da onun şahsını hedef almayacak.

Haberin Devamı

Lakin merak ediyorum. Köşk’e talip olan adaylar, kampanya sırasında halk’a ne vaadedebilirler? Ne derler? Zira mevcut anayasaya göre Cumhurbaşkanı bir supermen gibi davranamaz. Zaten laik olan Cumhuriyette laikçilik taslayamaz.. Müslüman mahallesinde salyangoz da satamaz. Hareket sahası çok dar. Malzeme kıt. Çıkıp ne diyecekler?

Rejimin arızası burda. 1982 model arabayla, 2014 Rallisine katılıyoruz. - Efendim, Başkanlık Sistemine geçeceğiz. Ne zaman? İslim arkadan gelsin, öyle mi? Önce Başkan. İşte Türk modeli. Peki ya olmazsa? - Olmazsa, ben de mevcut yetkilerin sınırını zorlarım. Görüyor musunuz? Cumhurbaşkanı değil, Cumhur’a bir Baş seçeceğiz.

Ekmel Bey’in tek kozu:

- Temsil gücü.

Doğrudur. Lakin, yeter mi? İşte ‘yeter’ diyenler, ona oy verecek. Verecek de, bu mesele temsil’den ibaret idiyse, Abdullah Gül de hiç fena temsil etmiyordu doğrusu. Bu ne zahmet?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder