Gündem 4 yılda bir okullarda kılık-kıyafet oylaması!

4 yılda bir okullarda kılık-kıyafet oylaması!

Paylaş
4 yılda bir okullarda kılık-kıyafet oylaması!

Öğrenci kılık ve kıyafetlerinin seçimine yönelik oylama veya anket çalışmaları 4 yılda bir yapılacak. Bu çalışma, mart ayı sonuna kadar sonuçlandırılacak. Velilerin çoğunluk kararına göre okul forması tercih edilirse 2012-2013 eğitim öğretim yılındaki formalar kullanılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci kılık ve kıyafetlerinin seçimine yönelik oylama veya anket çalışmalarının 4 yılda bir yapılmasını, bu çalışmaların mart ayı sonuna kadar sonuçlandırılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Velilerin çoğunluk kararına göre okul forması tercih edilirse 2012-2013 eğitim öğretim yılındaki formalar kullanılacak. MEB, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte temmuz ayında değişikliğe giderek tüm okullarda, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, yönetmelikteki sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde 50’sinden fazlasının muvafakatı alınarak okul kıyafeti veya kıyafetlerinin belirlenebilmesine karar vermişti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla öğrenci kılık ve kıyafetleri konusunda ilgili mevzuatın uygulanmasında okullarda birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi için genelge yayımlandı.

Genelgeye göre, okullarda kılık ve kıyafet uygulamasında velilerce yapılacak oylama veya anket neticesinde çoğunluk kararına göre uygun görülecek kılık ve kıyafetlere tüm öğrencilerin uyması sağlanacak. Alınan karar, serbest rekabet ortamında, fırsat eşitliği sağlamak amacıyla okulların ilan panolarıyla web sayfalarında duyurulacak.

Haberin Devamı

ZORLAMA VE SINIRLAMA GETİRİLMEYECEK

Her bir okulda aynı tip kıyafet olması kaydıyla okullar arasında farklılıkların olmasına fırsat verilecek. Belirlenen kıyafetlerin öncelikle ekonomik, sade ve pedagojik esaslara uygun olmasına, farklı bir özellik arz etmemesine dikkat edilecek. Okul arma ve rozeti gibi ayrıcalıklı işaretler, öğrenci kıyafetlerinin dışında mümkün olduğunca ayrıca temin edilecek. Kıyafetlerin ve armaların temin edilmesinde hiçbir şekilde zorlama ve sınırlama getirilmeyecek. Okul aile birliklerince adres gösterilmeyecek, satış yapılmayacak, serbest rekabet şartlarını ihlal eden yaklaşım ve yönlendirmelerden kaçınılacak.

AYRI AYRI SEÇİLEBİLECEK

Öğrenci kılık ve kıyafetleri, kız ve erkekler için ayrı ayrı renklerde seçilebilecek. Kıyafetlerde sade ve düz renk tercih edilecek. Kılık ve kıyafetlerin seçimine yönelik oylama veya anket çalışmaları 4 yılda bir yapılacak. Bu çalışmalar mart ayı sonuna kadar sonuçlandırılacak.

KARAR, OKUL FORMASIYSA ESKİYE DEVAM

2013-2014 eğitim-öğretim yılında, velilerce yapılacak oylama veya anket neticesinde, çoğunluk kararına göre okul forması tercih edilirse bir önceki eğitim ve öğretim yılında (2012/2013) uygulanan kılık ve kıyafete devam edilecek.

Haberin Devamı

Okul öncesi eğitim kurumlarında, yönetmelik hükümleri ve eğitim programı ilkeleri göz önünde bulundurularak, öğrencilerin hareket ve serbest zaman etkinlikleri başta olmak üzere, eğitim etkinlikleri sırasında rahat hareket edebilmelerine imkan sağlayacak giysiler giymeleri sağlanacak. Velilere ağır ekonomik külfet getiren kılık ve kıyafet giyme zorunluluğundan kaçınılacak.

AA