Gündem 4 milyon TL'lik villa kavgası

4 milyon TL'lik villa kavgası

Paylaş
4 milyon TL'lik villa kavgası

İzmir'de geçen yıl vefat eden işadamı Hikmet Duğles'in çocukları, 4 milyon TL değerinde olan Alsancak'taki villa yüzünden hukuk savaşına girdi

İzmir’de otomotiv sektöründe faaliyet gösteren köklü şirketlerinden Duğles A.Ş.’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı 75 yaşındaki Hikmet Duğles’in, mallarıyla ilgili hukuk savaşı sağlığında başladı.

Duğles’in oğlu Fatih Duğles ve kızı Meral Duğles Akıncı, babalarının vesayet altına alınması için dava açtı. Duğles kardeşler, Duğles A.Ş’nin büyük hissedarı olan babaları Hikmet Dugles’in, yaşının çok ilerlediğini ve buna bağlı olarak davranışlarının, eylem ve işlemlerinin sebep ve sonuçlarını anlayabilme, değerlendirebilme, ayırt edebilme yeteneğini tamamen kaybettiğini, fazla para harcadığını, akli dengesinin yerinde olmadığını iddia edip "vasi’ tayin edilmesi davası açtı.

ÇOCUKLARININ VASİLİK İSTEKLERİNİ REDDETMEK İÇİN DAVA AÇTI

Avukatı aracılığıyla cevap veren Hikmet Dugles, akli dengesiyle ilgili hiçbir sorununun olmadığını belirtti. Gerekli yasal işlemler yapmadan önce devamlı yaptığı gibi en son 20 Nisan 2009’da tam teşekküllü hastaneden akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor aldığını belirten Hikmet Duğles, çocuklarının vasilik isteğinin reddedilmesini talep etti.

Davaya bakan İzmir 4’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi, Hikmet Duğles’in akli dengesinin yerinde olup olmadığının tesbiti için tam teşekkülle hastaneye gönderilmesine karar verdi.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde kontrolden geçen Hikmet Duğles’le ilgili mahkemeye gönderilen raporda, fizyolojik rahatsızlığı nedeniyle bakıma muhtaç olduğu, bu nedenle vasi atanmasının uygun olacağı belirtildi. Hakim, Hikmet Duğles’in avukatının talebini de dikkate alarak, aileden birini değil, İzmir Barosu avukatlarından Muzaffer Akyol’u, Hikmet Duğles’e vasi olarak tayin etti.

MAL PAYLAŞIMI DAVALIK OLDU

Baba Duğles’in, ölümünden sonra da çocukları arasında mal kavgası olmaması için, sağlığında çocuklarının da onayladığı bir mal paylaşımı sözleşmesi hazırladığı öğrenildi.

Ancak bu mal paylaşımı sözleşmesi Duğles kardeşlerin arasındaki hukuk savaşını önleyemedi. Büyük kardeş Mehmet Duğles, babasının sağlığında aldığı, ölmeden önce mal paylaşımı sözleşmesi gereği kendisine verilen ve piyasa değeri 4 milyon TL’yi bulan villayı çalışanının üzerine yaptırdı.

Duğles, geçtiğimiz ay İngiltere’de okuyan çocuğunun yanına ziyarete gitti. İngiltere’den döndüğünde, çalışanının bıraktığı "abi çok baskı yaptılar, korkuttular üzgünüm" yazılı notuyla villasının hileli yolla kardeşleri Meral ve Fatih Duğles’in üzerine geçtiğini öğrendi.

Avukatı Mehmet Kozan’ın aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Mehmet Duğles, kardeşleri Meral ve Fatih Dugles’in hileyle kendisine ait olan villayı aldıklarını, bunu yaparken de arkalarında karanlık güçlerin olduğunu ve organize şekilde çalıştıklarını iddia etti.

Mehmet Duğles ayrıca kardeşlerinin hileli şekilde aldığını öne sürdüğü milyonluk villaya da başkalarına satılmaması için mahkeme kararıyla ihtiyati tedbir koydurdu. Hileli satış iddiasıyla ilgili Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün soruşturma yaptığı öğrenildi.

Bahri KARATAŞ/DHA