Gündem 4 metrelik camgöz, balık satışlarını artırdı

4 metrelik camgöz, balık satışlarını artırdı

Paylaş
4 metrelik camgöz, balık satışlarını artırdı

4 metrelik camgöz, balık satışlarını artırdı

Balıkçıların, Çanakkale açıklarında avladıkları camgöz cinsi 4,2 metre boyundaki köpek balığı, dükkanında sergileyerek müşteri çekmeyi amaçlayan İnegöllü balıkçının satışlarını artırdı.

Haberin Devamı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde balıkçılık yapan Muzaffer Bozkurt, reklam amacıyla sergilemek üzere, Çanakkale açıklarında avlanan 4,2 metre boyunda, 580 kilogram ağırlığındaki camgöz cinsi köpek balığını ilçeye getirterek birkaç gündür tezgahında sergilemeye başladı.

Köpek balığını, satışlarını artırmak ve ilçe genelinde reklamının yapılmasını sağlamak amacıyla İnegöl’e getirdiğini anlatan Bozkurt, camgözü Çanakkale’de avlayan balıkçılardan bir haftalığına kiraladığını söyledi.

Amacına ulaştığını ve birkaç gündür köpek balığına yoğun ilgi olduğunu dile getiren Bozkurt, "Satışlarımızda yüzde 70 artış oldu. Birçok kişi yaklaşık yarım tonluk balıkla hatıra fotoğrafı çektiriyor. Merak edenler bize geliyor. Gelenleri de eli boş göndermiyoruz, balık satıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bozkurt, bozulmaması için balığı buz içinde koruduklarını belirterek, köpek balığının birkaç gün sonra bir başka balıkçı tarafından yine aynı amaçla kullanılmak üzere Eskişehir’e gönderileceğini söyledi.