Ekonomi 4 ilçeye Kanal İstanbul dopingi

4 ilçeye Kanal İstanbul dopingi

Paylaş
4 ilçeye Kanal İstanbul dopingi

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa‘nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Kanal İstanbul projesinin Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy‘de gayrimenkul fiyatlarını artıracağını belirtti

Görkem Öğüt, projenin basında yer almaya başladığı günden bu yana bölgede fiyatlarda artış görüldüğünü, güzergahın belli olmasıyla talep artışı olacağını söyledi.

AVCILAR

Avcılar’da son 5 yıllık değer artışı yüzde 40 seviyelerinde. Endeksa.com verilerine göre Avcılar’da ortalama konut fiyatı 296 bin lira, ortalama kira bin 285 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 20 yıl.

KÜÇÜKÇEKMECE

Proje kapsamında adı geçen bölgeler içinde gayrimenkul değerinde son 5 yılda en fazla artış görülen ikinci bölge ise Küçükçekmece. 2017 Kasım sonu itibarıyla Küçükçekmece’de ortalama konut fiyatı 310 bin lira, ortalama kira bin 400 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl.

ARNAVUTKÖY

Arnavutköy’de ise ortalama konut fiyatı 250 bin lira, ortalama kira 800 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 25 yıl.

BAŞAKŞEHİR

Başakşehir’de de ortalama konut metrekare fiyatı 3 bin 300 lira, ortalama kira bin 525 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl.

Haberin Devamı