Türkiye (Son Dakika) 4 ev kül oldu

4 ev kül oldu

Paylaş
4 ev kül oldu

Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Doğanlar Köyü'nde elektrik kontağı sonucu çıkan yangında 4 ahşap ev kül oldu

Ovacık’ın Doğanlar Köyü’nde Ahmet Yıldırım’a ait kimsenin yaşamadığı evde dün akşam saatlerinde elektrik kontağından yangın çıktı.

Haberin Devamı

Ahşap ev alev topuna dönerken, yangın yanında bulunan Yaşar Akcaalan, Nazmiye Akcaalan ve Nuri Akcaalan’ın evlerine sıçradı. Eflani Belediyesi, Safranbolu ve Karabük orman işletme şefliklerine ait araçlarla yangına müdahale edilirken, söndürme çalışmaları sırasında iki orman işçisi hafif yaralandı.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Elleri yanan bir orman işçisini arkadaşı sırtında ambulansa taşıdı. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan orman işçileri tedavi altına alındı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınırken, 4 ev kullanılamaz hale geldi.

Ovacık Kaymakamı Bahattin Çelik, "Ahmet Yıldırım’a ait boş bir evde elektrik kontağından yangın çıkıyor ve kısa bir sürede diğer evlere de sıçrıyor. Karabük ve Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü’nden yardım istedik ve hızlı bir şekilde gelerek yangın söndürme çalışmalarına katıldılar. Diğer evler de oturanlar hızlı bir şekilde tahliye edildi. Evi yanan vatandaşlarımıza köy konağını tahsis edeceğiz ve tüm yardımları yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Evi yanan Nuri Akcaalan, "Yazdan yaza geliyoruz. Yangının çıktığını duyar duymaz geldim. Evimiz de kalmıyorduk" diye konuştu.

DHA