Magazin 4 çocuğu da Levent Kırca'nın mirasını reddetti

4 çocuğu da Levent Kırca'nın mirasını reddetti

Paylaş
4 çocuğu da Levent Kırca'nın mirasını reddetti

Geçen yıl hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca'nın (67), Oya Başar'dan olan iki çocuğunun ardından ilk eşi Nur Diner'den olan iki çocuğu da mirasını reddetti

Levent Kırca'nın Diner'den olan çocukları Oğulcan Kırca ve Özdeş Kırca, mirası reddetmek için İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Mahkeme de talebi yerinde bularak mirasın reddine karar verdi.

Daha önce de Kırca'nın Oya Başar'dan olan çocukları Umut Kırca ve Ayşe Kırca babalarının mirasını reddetmişti. İki kardeşin, Kırca’nın borçlarından dolayı bu girişimde bulundukları iddia ediliyordu.

Kırca, tüm mirasını çocuklarına bıraktı. Vefatından iki ay sonra Levent Kırca'nın Oya Başar'dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, 3 Aralık 2015'te İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne babalarının mirasının reddi talebiyle dava açtı. İki kardeşin avukatları Hatice Uçum, Zeynep Yıldırım ve Murat Ocakcan'ın açtığı 'reddi miras' davasının dilekçesinde Türk Medeni Kanunu'nun 605'inci maddesi gerekçe gösterildi. İlgili maddeye göre yasal ve atanmış mirasçılar, mirası reddedebiliyor. Ölümü tarihinde miras bırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmişse miras reddedilmiş sayılıyor.

Haberin Devamı