Bilim - Teknoloji 4 büyük alan adı şoku!
Paylaş
4 büyük alan adı şoku!

İnternet tarihinin asla unutulmayacak 4 büyük alan adı şoku... Hepsi içeride...

Domain isimleri, yani alan adları, internetin en temel taşlarından bir tanesi. Web sayfalarına anlaşılır isimler veren domain isimleri, kiralık dairelere benziyorlar - onlara tamamen sahip olmanız mümkün değil ve sadece kiralayabiliyorsunuz. Bazı zamanlarda ise domain, bir başkası tarafından kiralanmış olabiliyor.

İnternette meydana gelen ilginç, bazı zamanlar komik olabilen durumlardan bir tanesi de siz bir domain adı için harekete geçmeden önce bir başkasının sizden önce davranması. Kiranızı vermeyi unuttuğunuzu ve bu sırada evinize başkasının taşındığını düşünün; sanırız bu hiç de hoşunuza gitmezdi! Bu yazımızda sizlerle 4 şaşırtıcı domain vakasını paylaşmak istiyoruz.

Beyzbol tutkunundan domain "şakası": Boston'un beyzbol takımı Red Sox, son zamanlarda ABD'nin güneydoğusunda bir antrenman kompleksi inşa etmişti. Yapının ismi ise "Jet Blue Park" idi. Ancak parkın adını duyan rakip takım Cubs hayranı Eric Engelman, hemen JetBluePark.com domain adını satın aldı. Daha kötüsü ise Engelman, siteyi York Yankees'in sitesine yönlendirmişti!


Trafik canavarından polise eğitim ve fazlası

Trafik canavarından polise eğitim: Bluff City, Tennessee'de yaşayan Brian McCrary, trafik kameralarına hız yaparken yakalanmıştı. Ancak McCrary'nin bunun için geçerli bir nedeni vardı: McCrary, 45 mil/s'lik yolda 56 mil/s ile gidiyordu. Ancak McCrary'nin gittiği yol, aslında 55 mil/s'lik bir yoldu ve en yüksek hız, sebebsiz olarak 45'e düşürülmüştü.

Bluff City polis departmanı web sitesinde cevap arayan McCrary, GoDaddy'nin sitenin süresinin dolmak üzere olduğu konusundaki mesajını farketti. Bilgisayar ağ tasarımı deneyimi olan McCrary, domain süresinin dolması için gereken 40 günü geçirdikten sonra sitenin domain kaydını yenilemediğini gördü. İntikam almak niyetinde olan McCrary, domain'i satın aldı. Dahası, McCrary site içerisine Bluff City polis departmanı için eğitim bilgileri ekledi.

Battlefield 3 oyuncusu Modern Warfare 3'ü küçümserse: Modern Warfare 3 ve Battlefield 3'ün hemen hemen aynı zamanda yayınlanması ile iki oyun arasındaki rekabet iyice alevlenmişti. Whois kayıtlarına göer modernwarefare3.com'un sahibi, Florida'da yaşayan Anthony Abraham'dı. Sitede Modern Warfare serilerini küçümseyen Abraham, sahte müşteri yorumları ve eleştirileri yayınladı.

Patronunun web sayfasını hack'leyen çalışan: Patronuna ait bir domain olan JonLax.com'u satın alan Chris Erwin, siteyi patronu Lax'ın kafalarıyla süsledi. Siteyi 3 boyutlu olarak tasarlayıp bir müzikle de şenlendiren Erwin'in çıkardığı işi bu adreste hala görebilirsiniz.

Resimlerle: İnternetin en pahalı alan adları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı