Türkiye (Son Dakika) İş kazası sandılar cinayet çıktı!

İş kazası sandılar cinayet çıktı!

Paylaş
İş kazası sandılar cinayet çıktı!

Edirne'nin Keşan ilçesinde 2014 yılı Kasım ayında bir maden ocağının yatakhanesinde başından yaralı halde bulunan ve tedavi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ocak sorumlusu 51 yaşındaki Osman Aypar'ın, işletme sahibi 40 yaşındaki Salim A. tarafından sopayla dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı

Olay, 12 Kasım 2014 tarihinde, saat 01.00 sıralarında, Keşan-Uzunköprü yolu Paşayiğit Mevkii’nde bulunan bir maden ocağında meydana geldi.

Maden ocağında ocak sorumlusu olarak çalışan ancak, işletmenin resmiyette görünmeyen ortağı olduğu iddia edilen evli ve 2 çocuk babası Osman Aypar, gece bekçisi tarafından yatakhanede başından yaralı halde bulundu.

Bekçi, Aypar’ın ranzadan düşüp başını yere çarptığını tahmin ederek, ambulans çağırdı. Osman Aypar, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Aypar, 5 günlük yaşam mücadelesinin ardından tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde öldü.

KAYITLARA 'İŞ KAZASI’ OLARAK GEÇTİ

Aypar’ın cesedi, savcı ve polisin incelemesi ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, ölümü kayıtlara ‘iş kazası’ olarak geçti.

Öte yandan olayla ilgili olarak maden ocağının işletmecisi Salim A. jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Salim A. ’kanıt yetersizliği’ nedeniyle adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

POLİS 1 YIL SONRA CİNAYETİ AYDINLATTI

Olaydan bir yıl sonra dosyayı tekrar inceleyen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve teknik inceleme sonucu Salim A.’yı Keşan’da yakalayarak, gözaltına aldı.

'GİZLİ ORTAK' ÇIKTI

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Salim A., ifadesinde ‘gizli ortak’ tabir edilen resmiyette olmayan ortağı olduğunu iddia ettiği Osman Aypar’ı, maddi anlaşmazlık nedeniyle sopayla başına vurarak ölümüne neden olduğunu itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘Adam öldürmek’ iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Salim A., tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ünsal YÜCEL / DHA

3

Haberin Devamı