Siyaset '35 sarışın kadın' Erdoğan'a soracak
Paylaş
'35 sarışın kadın' Erdoğan'a soracak

İzmir'de AK Parti yöneticileri, kentte partiye karşı önyargıları yıkmak için '35 sarışın kadın' adıyla bir proje hazırladı

Sadece dikkat çekmesi için böyle isimlendirilen proje kapsamında İzmir’den 35 kadın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Başbakan Erdoğan, kadınları dinleyip sorularına yanıt verecek.

Haberin Devamı

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Yerli Gürel ile AK Parti Güzelbahçe İlçe Yönetim Kurulu üyesi Filiz Çetiner 2 aydır ’35 sarışın kadın’ projesi üzerinde çalışıyor. Projenin amacı, İzmirli kadınların AK Parti’ye yönelik kaygılarını, yaşam alanına müdahale endişelerini doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşmalarını sağlamak olarak açıklandı.

'SARIŞIN' İFADESİ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN

Projenin sahibi kadınlar, ’sarışın’ ifadesini dikkat çekmek için kullandıklarını; kadınlar arasında kumral, kızıl saçlı ve esmerlerin de olduğunu belirtti. Çevre tasarımcısı olan Çetiner, kadınlarla Başbakan’ın önümüzdeki hafta buluşacağını, şimdilik 15 kadını belirlediklerini belirterek, "İş kadınlarını tercih ediyoruz. Halk eğitim müdürleri, turizmciler var. Partili olmamasına dikkat ediyoruz. İstiyoruz ki kadınlar zihinlerine düşen soru işaretlerini gidersinler. Her türlü endişelerini paylaşsınlar. Başbakan, bu soruları tüm içtenliğiyle yanıtlayacak" dedi.

Haberin Devamı

3 HAFTADA 5 KADIN CEVAP VERDİ

Tiyatro sanatçısı, kentin cemiyet hayatının önemli isimlerinden olan Nilgün Yerli Gürel de, bu projeyle Başbakan’ın büyük bir jest yaparak, kadınlara kollarını açtığını belirterek, "Kenarda durmak eleştirmek kolay. Sahaya inin, bir şeyleri değiştirebileceğinize inanın. Ben tanıdığım kadınlara mesaj atarak çağrıda bulundum ancak 3 haftada bana sadece 5 kadın geri döndü. Kadınlar, içki yasağı, mini etek gibi her türlü endişesini, sıkıntısını, eleştirisini Başbakan’a anlatabilecek. Bu çok önemli bir proje" dedi.

Elif DEMİRCİ/ İZMİR, (DHA)