Siyaset 34 KCK zanlısını 100 avukat savunuyor
Paylaş
34 KCK zanlısını 100 avukat savunuyor

PKK'nın Türkiye yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 34 kişiyi 100 avukat savunuyor

PKK'nın Türkiye yapılanması olarak bilinen KCK Türkiye Meclisi'ne yönelik dün yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 9'u belediye başkanı 34 kişinin ifadesinin alımına başlandı. 6 Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan belediye başkanları ve diğer zanlıları, Diyarbakır Barosu'na bağlı 100 avukat savunuyor.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın da operasyon kapsamında gözaltına alınması için arandığı öğrenildi. Kapatılan DTP'nin milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de adliye gelerek Başsavcı Durdu Kavak ile görüştü.

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'li 9 belediye başkanının da bulunduğu 34 kişinin yargılanmasına bu sabah erken saatlerde başlandı. Aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Diyarbakır Merkez Suriçi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, kapatılan DTP'nin Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Demokratik Toplum Kongresi sözcüsü Hatip Dicle'nin de bulunduğu 34 kişi özel yetkili 6 Cumhuriyet Savcı'sına ifade vermeye başladı.



İlk olarak Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve Hatip Dicle'nin ifadesinin alındığı öğrenildi. Alınan ifadelerden sızan ilk bilgilere göre savcı, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a PKK KONGRA GEL Genel Başkanı Zübeyir Aydar ve Genel Başkan Yardımcısı Remzi Kartal ile teknik takibe takılan telefon görüşmesini ve bu kişilerle irtibatını sordu. Başkan Sadak da bu kişilerin DEP döneminden arkadaşları olduğunu ve onlardan talimat almadığını söyledi.

Bu arada Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın da KCK Türkiye Meclisi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınması için arandığı belirtildi. Dün akşamdan itibare aranan Başkan Baran'ın bulunamadığı belirtildi.

MİLLETVEKİLLERİ BAŞSAVCI İLE GÖRÜŞÜYOR

Gözaltına alınanların ifade verme işlemi adliyede devam ederken, aralarında Barış ve Demokrasi Genel Başkanı Demir Çelik ve kapatılan DTP'nin Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Fatma Kurtalan, Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Özdal Üçer ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu bir gurup Diyarbakır Adliyesi'ne geldi. Milletvekilleri ve Baydemir, güvenlik koridorundan adliyeye alındı. Başsavcı Durdu Kavak

Öte yandan, adliye binasının etrafı polis bariyeri ile çevrildi. Adliye girişine sadece duruşması olanlar alındı. İki ayrı noktada üst araması yapılan adliyede, olağanüstü güvenlik önlemi alındığı görüldü.

ARANAN BAŞKAN ADLİYEDE GÖZALTINA ALINDI


KCK Türkiye Meclisi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınması için aranan Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır Adliyesi'ndeki Baro odasında polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ifade verme işlemi adliyede devam ederken, aralarında Barış ve Demokrasi Genel Başkanı Demir Çelik ve kapatılan DTP'nin Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Fatma Kurtalan, Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Özdal Üçer ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın da aralarında bulunduğu bir gurup Diyarbakır Adliyesi'ne geldi. Milletvekilleri ve Baydemir, güvenlik koridorundan adliyeye alındı. Milletvekillleri ve belediye başkanları adliye binası içinde bulunan baro odasına geçti. Ancak operasyon kapsamında aranan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, burada polis tarafından gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylece 10'u belediye başkanı olmak üzere gözaltına alınanların sayısı 35 oldu. Baran, emniyette yapılacak sorgusundan sonra adliyeye sevkedilecek.

3

Haberin Devamı