Spor 302 yumruk yedi yıkılmadı

302 yumruk yedi yıkılmadı

Paylaş
302 yumruk yedi yıkılmadı

Almanya'nın Hamburg kenti tarihi bir boks maçına sahne oldu...

Ukraynalı Vitali Klitschko, WBC (Dünya Boks Konseyi) ağır sıklet unvan mücadelesinde ABD’li Shannon Briggs’i 12 raund sonunda sayıyla yenerken, karşılaşmada ilginç olaylar yaşandı.

Haberin Devamı

O2 Arena’da 14 bin 500 kişinin izlediği maçta Vitali Klitschko, özellikle 10. raunddan sonra Briggs’e zor anlar yaşattı.

Hastanelik oldu

Ünlü boksör üst üste sert yumruklar almasına rağmen yıkılmadı. Ancak bunun bedelini ağır ödedi. Tam 302 yumruk yediği maç sonrası, “Yıkılmadım, ayaktayım” dercesine seyircileri selamlayan Briggs, daha sonra yapılan doktor muayenesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlike endişesiyle yoğun bakıma alınan Briggs, durumu iyi olduğu anlaşılınca normal odaya alındı.

Karşılaşmayı Vitali Klitschko’nun eşi Natalia ve kendisi gibi boksör olan kardeşi Vladimir’in kız arkadaşı ünlü oyuncu Hayden Panettiere de izledi.

Üzgünüm, çünkü nakavt edemedim

“Demir Yumruk” lakaplı Vitali Klitschko, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada Shannon Briggs’i nakavt edemediği için üzgün olduğunu söyledi. Ukraynalı şampiyon, “Aslında biraz hayal kırıklığına uğradım. Rakibimi nakavt etmek istiyordum ama başaramadım. Maç boyunca sert yumruklar vurdum, bir türlü düşmedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

TV rekoru: 13 milyon seyirci

Klitschko-Briggs maçı Almanya televizyon tarihinde izleyici rekoru kırdı. RTL’den yayınlanan maçın son raundunu 13 milyon kişi izledi.

(Hürriyet)