Siyaset '3 bin koruyucu ailemiz olacak'
Paylaş
'3 bin koruyucu ailemiz olacak'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ramazan Bayramı öncesi Gaziantep'teki çocuk yuvalarında ve huzur evlerinden barınanları ziyaret ederek onlara hediyeler verdi. Şahin, "Özgüven çok önemli o yuva sıcaklığını hissetmeleri çok önemli. Son 7 ayda 2 bin koruyucu ailemiz ilave oldu ve bu yılın sonunda 3 bin koruyucu ailemiz olacak" dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ramazan Bayramı’nı geçirmek için geldiği memleketi Gaziantep’te çocuk yuvalarını ve huzur evlerini ziyaret etti. Ziyaretlerde Bakan Şahin’e Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekillerinden Ali Şahin, Derya Bakbak ve bürokratlar ile kurum amirleri eşlik etti.

Bakan Fatma Şahin, ilk olarak gittiği Kolejtepe Mahallesi’ndeki Gaziantep Çocuk Yuvası’nda çocuklara oyuncaklar vererek, onlarla sohbet etti. Çocuklara hediyeler veren Bakan Şahin, çocukların sosyal yaşam alanlarını hem maddi hem manevi alanda ileriye taşımaya çalıştıklarını söyledi. Bakan Şahin, Gaziantep’e büyük bir kampüs yapma hazırlığı içinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iki yıl önce yeniden yapılandı. Özellikle son 10 yılda kurumlarımıza ayrılan hem mali destek, hem yapısal dönüşüm koğuş sisteminden sevgi evlerinden çocuk evlerin geçen sistem, korucu aile ve vali eşlerimizin başkanlığında devam eden koruyucu aile sistemiyle yeni bir yapı içerisindeyiz. Buradaki çocuklarımızın özellikle bakıcı annelerinin eğitimlerine ve sayılarına çok dikkat ediyoruz. Kaliteli hizmet sunumuna çok dikkat ediyoruz. Bütün çocuklar bizim çocuğumuz kendi çocuğumuz gibi bakıp onların yaşam mücadelelerinde yanlarında olup onların ideallerini hedeflerini gerçekleştirmek için ekip olarak, bakanlık olarak büyük bir gayret içerisindeyiz.

Aynı şey kendi şehrimizde de yapıyoruz. Gerciğin bölgesinde büyük bir kampüs yapacağız. Bu kampüsün içerisinde bütün kurumlarımızın gruplarının yapısal dönüşümü olacak. Sevgi evlerinden, huzur evlerine, bakım rehabilitasyon merkezine, koruma bakım rehabilitasyon merkezine kadar şu anda en modern en çağdaş ülkelerdeki inşaat kalitesine göre yeniden yapılandırıyoruz. Kendi şehrimizde de bu gördüğünüz bu binalardan çocuklarımızı çıkartıp, içinde biyolojik gölün olduğu, yeşil alanların, yaşama alanlarının çok daha güzel olduğu yeni bir mekanı çocuklarımıza kazandıracağız."

3 BİN KORUYUCU AİLEMİZ OLACAK


Konuşmasının devamında bakanlığı tarafından başlatılan ’Koruyucu aile’ sistemine değinen Bakan Şahin, "Bizde bakanlık olarak gerek sosyal konutları, gerek kız öğrenci yurtlarını gerek bizim kurumlarımızdaki ihtiyacımız olan hem idari olarak hem kendi şehrimiz için yapılacakların hepsine pozitif ayrımcılık olarak diğer şehirlere örnek proje üretiyoruz. Bir taraftan da çocuklarımın en çok ihtiyacı olan şey sevgi ve güven. Öz güven çok önemli o yuva sıcaklığını hissetmeleri çok önemli. Bakıcı annelerle onları sağlarken koruyucu aile sitemiyle de her çocuğumuzun bir anneye bir babaya kavuşacağı kampanyayı başlattık. Bu gün son yedi ayda 2 bin koruyucu ailemiz ilave oldu ve bu yılın sonunda 3 bin koruyucu ailemiz olacak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Şahin, çocuklara içerisinde para bulunan zarflar dağıtarak, beraberindekiler ile huzur evine geçti. Huzur evinde kalan yaşlılarla görüşen Bakan Şahin, daha sonra Kızılhisar Mahallesi’nde bulunan Sevgi Evlerine gitti. Burada çocuklar tarafından karşılanan Fatma Şahin’e bir çocuk kendi portresinin yapıldığı yağlı boya tablo hediye etti. Ziyaretin ardından Bakan Fatma Şahin, dinlenmek için evine geçti.

Haberin Devamı