Gündem 3 bin 360 kişi memurluk için ter döktü

3 bin 360 kişi memurluk için ter döktü

Paylaş
3 bin 360 kişi memurluk için ter döktü

3 bin 360 kişi memurluk için ter döktü

Adalet Bakanlığı tarafından Bursa Adliyesi’nde çalışmak üzere 154 kişinin alınacağı personel sınavına, 3 bin 360 kişi başvurdu. Sınav için sabahın erken saatlerinden itibaren Adliye Sarayı’nın bahçesinde toplanan memur adaylarından bazıları yanlarında getirdikleri bilgisayar klavyeleri ile son ana kadar hazırlıklarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Bursa Adliyesi’nde çalışmak üzere alınacak 27 kadrolu zabıt katibi için bin 430, sözleşmeli olarak çalıştırılacak 127 kişi için ise bin 930 kişi başvurdu. F ve Q klavye kullananların ayrı ayrı alındığı sınava tek tek adları okunarak çağrılan memur adayları, kendilerine verilen metinden 3 dakikada hatasız 90 kelime yazabilmek için ter döktü. Adliye Kafeteryası’nda kurulan sınav salonunda, Bursa Cumhuriyet Savcısı Sait Gürlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Baydar ve Komisyon üyesi Nizamettin Keleş başkanlığında gerçekleştirilen sınavla ilgili açıklama yapan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, memurluk sınavı için Türkiye’nin birçok ilinden başvuru olduğunu söyledi. Gürlek, "Alacağımız 154 kişi için müracaatlar hayli fazla oldu. Herkes iş bulma imkanlarını zorluyor" dedi.

Haberin Devamı

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Baydar ise "3 dakikalık sürede 90 kelime ve üzeri yazanları önümüzdeki günlerde mülakata alacağız. Mülakatta ise bakanlığın belirlediği mesleki bilgi, genel yetenek ve Atatürk İlke ve İnkılapları dersinden sorular sorulacak. Buna göre de sınavı sonuçlandıracağız" diye konuştu.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)