Gündem '3 ay ömrünüz kaldı' dediler ama...

'3 ay ömrünüz kaldı' dediler ama...

Paylaş
'3 ay ömrünüz kaldı' dediler ama...

Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde başka hastanın MR sonucu verilen kadına, “3 ay ömrünüz kaldı” denildi. Kadın ikinci kez MR çektirince gerçeği öğrendi

Maltepe’de oturan Gülten Alpay (52), 22 Ocak 2011’de şiddetli baş ağrısı nedeniyle Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. MR’ı çekilen Alpay, sonucu doktoruna gösterdiğinde büyük bir şok yaşadı. Başka bir hastaya ait beyin MR’ı sonucu verilen Gülten Alpay’a beyninde ilerlemiş tümör olduğu “2-3 ay yaşayabileceği” söylendi. Acilen ameliyat günü bile verdiler.

1 hafta boyunca ölüm korkusu yaşayan Alpay ailesi, başka hastaneye gitmeye karar verdi. Gittiği özel hastanelerde yapılan tetkiklerde beyninde kitle olduğuna dair hiçbir belirti yoktu. Durumdan şüphelenen aile ameliyattan birkaç gün önce ikinci bir MR çektirdi ve beyninde tümör olmadığı anlaşıldı. Yaşadıkları kabus da böylece son buldu.

'OLUR BÖYLE VAKALAR'

Yeşilçam senaryolarını aratmayan olayın ardından Alpay’ın oğlu Volkan Alpay soluğu hastanede aldı. Doktorların savunması şaşırtıcıydı. Doktorlar, hastanenin devlet hastanesi olduğunu ve günde kaç kez MR çekildiğini karışıklık olabileceğinin normal olduğunu söyledi. Gülten Alpay, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konuya ilşkin hastaneden yapılan yazılı açıklamada da haber doğrulandı. Alpay’ın MR çekimi sırasında ismi okunurken başka bir hastanın içeri girdiği bu nedenle Alpay adına başka bir hastanın MR çekimi yapıldığı belirtildi. Ancak aile MR’ın Münevver isimli bir hastaya ait olduğunu söyleyerek bu açıklamayı yalanladı.

Gülten Alpay, “Durumu öğrenir öğrenmez ameliyat olmayı reddettim. Doktor, ‘beyninizdeki kitlenin alınması gerekiyor’ dedi. Oğullarım beni başka doktorlara götürdü. Bütün doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ura ilişkin başka belirtiler olmayınca çocuklarım beni başka bir MR merkezine götürerek yeniden MR çektirdi. Çıkan sonuçta böyle bir rahatsızlığım olmadığı belirlendi. MR sonuçlarımın karıştığı ortaya çıktı. O kadın da beyninde tümör olduğunu hala bilmiyor.” dedi.

VATAN

Haberin Devamı