Gündem 29 yıllık dava sonuçlandı

29 yıllık dava sonuçlandı

Paylaş
29 yıllık dava sonuçlandı

Dev-Sol ana davası 29 yıl sonra sonuçlandı. Davada mahkeme, 39 sanığa anayasal düzeni değiştirmek suçundan ömür boyu hapis cezası verdi.

Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında, mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, 39 sanığın, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 146/1. maddesi uyarınca, "Türkiye Cumhuriyeti Teşkilatı Esasiye Kanunu’nun tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini ıskata veya vazifesini yapmaktan men’e cebren teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Yargılama sırasında vefat eden Dursun Karataş hakkındaki dava düşerken, diğer sanıkların hakkındaki dava ise zaman aşımı dolayısıyla ortadan kalktı.

ÖMÜR BOYU CEZA ALAN SANIKLAR

Hüseyin Solgun, Murat Karabulut, Tuğrul Özbek, Mehmet Mustafa Dalkıran, Celal Abbas Leşanoğlu, Alişan Yalçın, Hüseyin Hami Şakir Özsomar, Vehbi Ersan, Yaşar Yavuz, Hüseyin Albayrak, Mahmut Alp, Kenan Motor, Uğur Tuncel, Mustafa Kadir Gül, Selah Odabaş, İlyas Arduç, Hasan Bektaş, Erdal Ketenci, Şemdin Şimşir, Özer Çetin Şenyurt, Şaban Taşçı, Mehmet Doğan, Mehmet Ünal, Cenap Özek, Abdülaziz Demirayak, Hacı Ramazan Işık, Selahi Kayadibi, Mehmet Koca, Orhan Avcı, Mustafa Kamil Uzuner, Ersin Tezcanlı, Emrullah Çetin, Mehmet Kılıç, Namık Kemal Cibaroğlu, Cemal Can, Ekrem Kılıç ve Süleyman Özcan Bulgu.

Haberin Devamı