Kültür - Sanat 29. Ankara Uluslararası Film Festivali başlıyor
Paylaş
29. Ankara Uluslararası Film Festivali başlıyor

29. Ankara Uluslararası Film Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 19 Nisan’da başlıyor. Türkiye’nin en köklü festivallerinden olan Ankara Uluslararası Film Festivali, MEB Şura Salonunda yapılacak görkemli açılış töreni ile start verecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 19-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 29. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 190'a yakın film gösterilecek.

İlk kez 1988'de "Ankara Film Şenliği" adıyla gerçekleştirilen ve başlangıcından itibaren Türk sinemasının gelecek kuşaklarını desteklemeyi amaç edinen 29. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Ulusal Uzun", "Belgesel" ve "Kısa Film" yarışmaları düzenlenecek, Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği verilecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival, usta yönetmenlerin yeni filmlerinden genç yönetmenlerin yenilikçi filmlerine, sinemanın kült eserlerinden uluslararası festivallerde dikkat çeken en özgün yapımlara ve dünya sinemasına kadar uzanan özel bir seçkiyi içeriyor.

İmza günleri ve söyleşilerin gerçekleştirileceği festivalin "Dünya Sineması" seçkisinde Retrospektif: Kenji Mizoguchi, Anısına, Her Daim Genç: 68 Sineması, Komik-i Kıta Avrupa, Aktarmasız Avustralya, Uzak Köşeler, Dünya Festivallerinden, Berlin Ekspresi, Konumuz Sinema bölümleri yer alacak.

"BİLETLERİMİZ SATIŞA ÇIKTIĞI GÜN TÜKENME AŞAMASINA GELDİ"


Festival Direktörü İnci Demirkol, yaptığı açıklamada, "Festival biletlerimiz satışa çıktığı gün tükenme aşamasına geldi. Bu yıl festivale ilgi yüksek. Nasıl sevindik anlatamam. İşte burada bütün emeğinin karşılığını alıyorsun. Bu çok sevindirici bizim için." dedi.

Festivalin açılış töreni ile başlayacağına işaret eden Demirkol, bu törende "Aziz Nesin Emek Ödülü"nün Menderes Samancılar'a, "Sanat Çınarı Ödülü"nün Rüştü Asyalı'ya ve "Kitle İletişimi Ödülü"nün de "Sinecine" isimli sinema araştırmaları dergisine verileceğini bildirdi.

EN İYİ FİLMLER SEÇİLECEK

Festivalin her yıl en heyecanlı bölümlerinden biri olan "Ulusal Uzun Film Yarışması"nda yönetmen Barış Pirhasan'ın başkanlığında, oyuncular Songül Öden, Güven Kıraç, yazar Şebnem İşigüzel ve görüntü yönetmeni Meryem Yavuz'dan oluşan seçici kurul, filmleri seyircilerle birlikte izleyip değerlendirilecek.

Filmler arasında Türk sinemasının usta yönetmenleri Onur Ünlü, Tayfun Pireselimoğlu ve Ümit Ünal'ın yeni filmleri de yer alıyor. Gösterimler, Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gerçekleştirilecek. Yarışmada "En İyi Film Ödülü"nü alan filmin yapımcısına 50 bin lira, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü'nü kazanan filmin yönetmenine ise 10 bin lira ödül verilecek.

Haberin Devamı