Dünya 250 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı

250 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı

Paylaş
250 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı

250 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla Hatay’ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye’ye giren ve daha sonra ilçe merkezindeki spor salonuna getirilerek kayıt altına alınan Suriye vatandaşlarına çorba verildi.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde ilçe merkezine yakın Harabjoz ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan Suriye vatandaşları, Türk bayrakları açıp Türkiye lehine sloganlar atarak, sınırı geçti. Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak 2-3 metre kadar Türkiye tarafına geçen, daha sonra Fehmi Dinçer Spor Salonu’na yerleştirilen Suriye vatandaşlarına askerler tarafından çorba servisi yapıldı.

Suriye vatandaşlarından Seryah Hammude, karısı ve üç çocuğuyla Türkiye’ye sığındıklarını söyledi. Türk yetkililere, kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Hammude, "Türkiye bizim için kardeş ülke. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Karısı ve altı çocuğuyla sınırı geçen Muhammed Simeydo da Türkiye’ye sığınmak isteyen binlerce Suriye vatandaşının olduğunu söyledi.
Suriye’de çok gergin anlar yaşadıklarını belirten Simeydo, "Suriye’de insanlar katlediliyor. Güvenlik güçleri zor kullanıyor. Bu nedenle evimizi terk etmek zorunda kaldık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat da spor salonunda bulunan Suriye vatandaşlarını ziyaret etti.

Polat, sınırı geçen Suriyeli sayısının 250 olduğunu belirterek, "Bunların 145’i erkek, 44’ü kadın, kalanı ise 29’u kız 61 çocuktan oluşuyor" dedi.

Kızılay Samandağ Şube Başkanı Habip Yapar da spor salonuna yerleştirilen Suriye vatandaşlarına battaniye dağıtılacağını belirterek, "Spor salonunda bulunanlara, helva, peynir ve çocukları için de mama ve çocuk bezi dağıtıldı. Sabahtan itibaren de sıcak yemek dağıtımı yapılacak. Aynı zamanda sınırı geçen Suriye vatandaşlarının barınmalarını sağlamak amacıyla Kızılay çadırı kurulacak." dedi.