Cumartesi Postası Seksi kırmızı yine gözde

Seksi kırmızı yine gözde

Paylaş
Seksi kırmızı yine gözde

Seksi kırmızı yine gözde

Kırmızı şüphesiz en seksi ve dikkat çekici renk. Kimine göre aşkın, tutkunun rengi. Her ortama hayat ve enerji verir. Çarpıcı ve heyecan vericidir. Harekete geçiren etkisiyle ilgi toplar, düşünceyi etkiler. Hatta uzmanlara göre, hormonal artışı sağlar, cinsel aktiviteyi artırır. Bu yıl da modacılar fuşya, gece mavisi gibi büyüleyici renklerin yanı sıra kırmızıdan vazgeçmediler. Çünkü öyle bir renk ki kırmızı, güçlü enerjisi giyeni de çevresindekini de sarıp sarmalıyor. Belki de bu yüzden kadınlar da modacılar da kırmızının etkisinden kurtulamıyor.

Haberin Devamı

Valentino kırmızısı

Kırmızıyı kadınlar da modacılar da çok sevdi. Hatta isimleri kırmızıyla özdeşleşen, onların adıyla literatüre geçen kırmızılar var: Valentino kırmızısı, Hermes kırmızısı. Valentino, film yıldızlarına, dünya jet sosyetesine giydirdiği gibi en tutucu prenses ve kraliçelere bile kırmızı giydirdi. Kendisini emekli ettikten sonra Valentino markası bu geleneği sürdürüyor. Valentino kırmızısı bu yıl 48 yaşında. Efsane modacının ‘Valentino kırmızısı’ olarak moda tarihine geçen en sevdiği renkte yaptığı giysiler belki de bu renkte yapılan en büyüleyici giysiler oldu. Onun kırmızısı, öyle bir kırmızıdır ki ne bayrak kırmızısı, ne kan kırmızısı, ne de ateş kırmızısıdır. O renk Valentino kırmızısıdır... Ama kim unutabilir ki Nicole Kidman’ın 2007 Oscar töreninde giydiği o nefis Balenciaga tasarımı kırmızı tuvaleti. Kırmızı ve Valentino o kadar iç içe geçmiş ki, hatta bu elbise ilk görüşte bir Valentino olarak algılanmıştı!

Haberin Devamı

En seksi renk

Kırmızının saltanatı hiçbir zaman biteceğe benzemiyor. Belki de kadını daha seksi gösteren başka bir renk olmadığı içindir. 2009-2010 sonbahar-kış koleksiyonlarında cezp edici renklerin yanı sıra bütün seksapeliyle kırmızı yine yine gözde. Kırmızı trençkotlar, kırmızı paltolar, kırmızı botlar, kırmızı eldivenler kışın soğuk günlerini ısıtacak. Nina Ricci’nin kırmızı şahane gece elbisesi, Salvatore Ferragamo’nun kırmızı abiyesi bu sezonun unutulmayacak kırmızıları. Bu yıl kırmızıyı en çok kullanan ise Prada. Prada’nın kırmızı çizmeleri, kırmızı paltosu bu yılın dikkat çeken kırmızıları... Louis Vuitton, Stella McCartney, DKNY ve Max Mara’nın kırmızı paltoları da bu sezon çok konuşulacak. Daha doğrusu kırmızı bir palto edinmenin şimdi tam zamanı. Bu sezon kırmızı çantalar da dikkat çekiyor. Jimmy Choo’nun kırmızı çantası, sezonun arzu nesnesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu sezon sadece giysiler, aksesuarlar değil dudaklar da kırmızı. 2009- 2010 Sonbahar-Kış makyaj trendlerinin en öne çıkan kısmı ise kırmızı dudaklar. Bu yıl makyaj çantanızda kırmızı bir ruj mutlaka olmalı.

Haberin Devamı