Gündem 200 oğlak 1 hafta içinde telef oldu

200 oğlak 1 hafta içinde telef oldu

Paylaş
200 oğlak 1 hafta içinde telef oldu

1 hafta içinde yeni doğan 200 oğlağı aniden ölen Beytullah Tosun kara kara düşünüyor

Antalya’nın Akseki İlçesi’ne bağlı Akşahap Köyü yakınlarında keçi sürüsü bulunan 49 yaşındaki Beytullah Tosun’un keçilerinden doğan yaklaşık 200 oğlak, doğumdan sonra bir hafta içinde telef oldu.

Haberin Devamı

20 yıldır hayvancılıkla uğraşan Tosun, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Tosun, "300’ün üzerinde kıl keçim var. Bu yıl ilk defa doğumdan bir hafta sonra oğlaklar arka arkaya öldü. Akseki Tarım İlçe Müdürlüğü ile İbradı Tarım İlçe Müdürlüğü’ne haber verdim. Veterinerler inceleme yaptıktan sonra iğne ve ilaç verdiler. İki ölmüş oğlağı da araştırmak üzere götürdüler. Ancak ilaçların bir faydası olmadı. Oğlaklar ölmeye devam ediyor, ne yapacağımı şaşırdım" diye konuştu.

Tosun, geçimini hayvancılıktan sağladığını belirtti. Tosun, "Biz 6 kişilik bir aileyiz, geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Zor duruma düştüm, ne yapacağımı bilemiyorum. Keçilerim sağlıklı doğum yapmazsa, ben ne yaparım, şimdiden kara kara düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Beytullah Tosun’un eşi Saime Tosun da oğlakların telef olmasından dolayı çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Tosun, "Nedir bu başımıza gelen? Biz bundan sonra ne iş yapabiliriz, bunun bir çaresine bakılması gerekiyor. Çok üzüntülüyüm" diye konuştu.

Adem ÇETİN/ AKSEKİ (Antalya), (DHA)