Gündem 20 metrelik sevgi pastası kestiler

20 metrelik sevgi pastası kestiler

Paylaş
20 metrelik sevgi pastası kestiler

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği Sevgililer Günü etkinliğine katılan yaklaşık 2 bin kişi 20 metrelik pastayı birlikte kesti

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Sevgililer Günü etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 20 metrelik pastayı yaklaşık 2 bin kişi sevgi zinciri oluşturarak birlikte kesti. Kutlama alanında yapay kar büyük coşkunun yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Ele ele tutuşan çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kalabalık pasta kesimi sırasında aynı anda ellerini havaya kaldırıp mutluluk çığlığı attılar. Mimarsinan Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara E5 Karayolundan geçen araç sürücüleri de klakson çalarak eşlik ettiler.

Kalabalık ile birlikte pasta kesimine geçen Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin ile Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin, vatandaşların Sevgililer Günü ile birlikte Mevlid Kandilini de kutladılar.

Pasta kesiminden sonra kandil simiti dağıtan Büyükçekmece Belediyesi Başkan vekili Ahmet Şahin, sevginin evrensel bir duygu olduğunu belirtti. Mevlana’nın sözünü anımsatan Şahin; “Sevgi büyük bir histir. Bütün insanları ruhumuzla, kalbimizle sevelim ki yer yüzünde sevgi hakim olsun” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl Mevlit Kandili ile aynı güne denk gelen Sevgililer Gününün daha bir anlam kazandığını belirten Şahin, anne ve babalara çocuklarını sevgi ile büyütmelerini tavsiye etti.

Etkinliğe katılan vatandaşlar Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Eğitim Merkezi’ne bağlı orkestranın verdiği konserle gönüllerince eğlendiler.