Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 2 yaşına kadar normal
HABERİ PAYLAŞ

2 yaşına kadar normal

Haberin Devamı

Testisi koruyan zarların arasındaki sıvının artmasına hidrosel adı verilir. Çoğu zaman basit nedenlere bağlıdır. Bazen de ciddi sorunlara yol açabilir. Bu durum 2 yaşına ve belli bir dereceye kadar normal kabul edilir ama yumurtanın gelişimini bozabilir.

SORU: Yumurtalığı su topluyor, neden?

Oğlumun doğumdan beri yumurtalığının biri sağlamken diğeri su topluyor. Çocuğum 6 yaşında. Ameliyata gerek var mı?

CEVAP

Testisi koruyan zarların aralarında normalde 1-2 cc bulunan sıvının artmasına hidrosel adı verilir. Bu durum iltihap, çarpma gibi basit nedenler ile oluşabileceği gibi bazen daha ciddi sorunlara da işaret edebilir.

Doğumdan sonra 2 yılda bu durum belirli bir dereceye kadar normal kabul edilebilirse de yumurtanın gelişmesini ve fonksiyonlarını bozabilir. Çocuklarda sıklıkla kasık fıtığı ile birlikte de görülen bu durum için bir üroloji uzmanına muayene ettirmenizi öneririm.

SORU: Kullandığım ilacın faydasını görmedim

Sertleşme problemi için doktora gittiğimde venöz yetmezlik teşhisi konuldu ve ameliyat oldum. İlişkiye başlamadan sertleşme oluyor ama 2 dakika sonra iniyor. Sertleşmeyi sağlayan ilaçlar kullandım ama fayda etmedi. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Venöz yetmezlik veya damar kaçağı denilerek sertleşme bozukluğu nedeniyle ameliyat edilen hastaların çoğu bu ameliyattan fayda görmemektedir. Bunun en önemli nedeni de bu konuda yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç veren bir yöntem olmasıdır.

Ben özellikle bu tip hastalarla uğraşmama rağmen bu ameliyatı çok nadir gerçekleştirmek durumunda kalmaktayım. Özellikle sorunu psikolojik kaynaklı olanların bu ameliyatı sıklıkla geçirdiklerini ve herhangi bir fayda da görmediklerini müşahade etmekteyim.


SORU: İktidarsız mı olacağım?

61 yaşındayım. Prostat kanserinin belirtileri ile prostat büyümesinin belirtileri aynı mı? Bu hastalığı önlemek için yapılacak şeyler var mı? Prostat ameliyatı sonrası iktidarsızlık olur mu?

CEVAP

Prostat kanserinin kendine özgü bir belirtisi yok. Bu hastalık saatli bomba gibi. Vücudun içinde gelişiyor taa ki ilerleyip kemiklere atlayıp bir kemik kırılması durumda araştırma yapılması sonucu ortaya çıkabiliyor. Sebze-meyve türü ağırlıklı öneriliyor.

Batı usulü fast-food tarzı beslenmenin prostat kanseri riskini artırdığı söyleniyor. Bu nedenle prostatı önlemek için yapılacak belirli bir tedavi şekli olmasa da doğal beslenmenin her türlü hastalığa olduğu gibi prostat kanserine de iyi geldiği belirtiliyor. Bitki kökleriyle ilgili ilaçlardan da bahsediliyor. Ama bunların hiçbirinin yüzde 100 doğruluğunun kanıtlanmadığı da bir gerçek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder