Gündem 16 yıldır bitmeyen evlat hasreti

16 yıldır bitmeyen evlat hasreti

Paylaş
16 yıldır bitmeyen evlat hasreti

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde anne 38 yaşındaki Havva Kiriş, 16 yıldır görmediği ikiz çocukları Mustafa ve Nanife'in özlemiyle yanıp tutuşuyor

Havva Kiriş, 1990 yılında görücü usulüyle Süleyman Çakır ile evlendi. Çift evlendikten 2 yıl sonra ikiz çocukları Mustafa ve Nanife dünyaya geldi. İkizlerini 3 yaşında kadar büyütebilen anne Havva Kiriş, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanmak zorunda kaldı. Mahkeme, ikizlerin velayetini baba Süleyman Çakır’a verdi. Eşiyle resmen ayrıldıktan sonra ikizlerini bir daha göremeyen Kiriş, iki çocuğunun fotoğraflarına bakarak kendisini avutuyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflarla 16 yıldır hasret gideren acılı anne, yetkililerin kendisine yardım etmesini istiyor. Eşinin yerini bilmediğini ve çocukları kendisinden kaçırdığı iddia eden Kiriş, 16 yılı ikizlerinin fotoğraflarına bakıp, öperek ağlayarak geçirdiği belirtti.

Kiriş, çocukları için her yere başvurduğunu ancak hiçbir sonuç alamadığını belirterek, "Çocuklarımı yıllardır göremiyorum, ne haldeler, ne yapıyorlar hiçbir şey bilmiyorum. Onlardan bana kalan tek şey küçükken çekilen fotoğrafları. Ben bir anneyim, çocuklarımı çok özledim. Artık onları görmek istiyorum" diyerek ağladı.

"ÇOCUKLARIMA BENİ KÖTÜLEMİŞ"

Çocuklarına kavuşabilmek için adeta dedektif gibi iz sürdüğünü anlatan Kiriş, bir iz bulabilmek için her kapıyı çaldığını, her izin peşinden gittiğini anlattı.

Haberin Devamı

Kiriş, "Her gün çocuklarıma kavuşmanın ümidiyle uyanıyorum. Her gece onlara kavuşabilmek, onları görebilmek için dualar ediyorum. Aldığım duyumlara göre eşim çocuklarıma beni kötülemiş, bu yüzden çocuklarım beni istemiyor ya da bilmiyor bile olabilir. Onlara kavuşabilmek için mahkemelere başvurdum ancak bir sonuç alamadım. Çocuklarım 5 Şubat’ta dünyaya geldi. Nüfus kağıtlarında iki ay geç yazar. Şimdi doğumgünleri de yaklaştı. Kendimi daha kötü hissediyorum" dedi.

Kiriş, eşi Süleyman Çakır’ın boşandıktan sonra tekrar evlendiğini, kendisinin de 11 yıldır evli ve bir çocuk sahibi olduğunu söyledi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)