Spor 150 km hızla gelen topları yakalıyor

150 km hızla gelen topları yakalıyor

Paylaş
150 km hızla gelen topları yakalıyor

Almanya'da yaşayan tenis antrenörü Erkan Soysal, saatte 150 kilometre hızla gelen tenis toplarını raketiyle tutuyor. Bu alanda dünya rekoru da Erkan Soysal'a ait

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan tenis antrenörü Erkan Soysal saatte 150 kilometre hızla gelen tenis toplarını raketiyle tutuyor. 2009 yılında tenis makinesinden bu hızda gelen 10 toptan üçünü raketiyle yakalayarak dünya rekoru kıran Soysal, Köln'deki Rheingolf Fuarı'nda kendi rekoru kırmayı denedi.

Haberin Devamı

Başarılı tenisçi Soysal bu kez dört topu yakalayarak kendi rekorunu kırmak istedi. Ancak Erkan Soysal rekor için çıktığı denemesinde 10 toptan sadece iki tanesini yakalayabildi. Soysal, makineden 150 kilometre hızla çıkan topları 8 metrelik mesafeden raketiyle yakalamaya çalıştı. Ağırlığı 57,5 gram olan toplar bu hızla rakete çarptığında 5 kilogram bir basınç oluşuyor.

Erkan Soysal'dan sonra sahaya çıkan ünlü Alman tenisçi Carl Uwe Steeb de topları yakalamaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Steeb bunun büyük bir yetenek ve konsantrasyon gerektirdiğini belirterek, Erkan Soysal'ı tebrik etti.

Hamiliğini ve açılışını Köln eski Anakent Belediye Başkanı Fritz Schramma'nın yaptığı rekor denemesi için Erkan Soysal'a iki kişilik seyahat armağan edildi.

Haberin Devamı

Erkan Soysal, bugüne kadar raket ve tenis topu ile yaptığı değişik şovlarla Çin, İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde çıktığı televizyon programlarında büyük ilgi gördü.

Soysal son olarak Ölüdeniz'de yamaç paraşütünde yaptığı raket şovuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.