Siyaset 15 Temmuz’da her biri ayrı destan yazdı
Paylaş
15 Temmuz’da her biri ayrı destan yazdı

Hain darbe girişimi başta 250 şehidimiz olmak üzere birçok demokrasi kahramanının ortaya çıkmasını sağladı

O gece tankların altına yatan Metin Doğan, yine tanklara taşlarla meydan okuyan ve iki tankın ezemediği Türk olarak tarihe geçen Sabri Ünal, E sınıfı ehliyeti olmamasına rağmen kullandığı kamyon ile yoldan insanları toplayarak vatanı savunmaya giden Şerife Boz ve daha niceleri...


Sabri Gündüz Bacaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz


15 Temmuz hain darbe girişimine karşı köprüye giderek vatanını savunanlardan biri de Sabri Gündüz’dü. Sabri Gündüz, darbeci hainlerin köprü üzerinde açtığı ateşte yaralandı, bacağını kaybetti ve gazi unvanı aldı.



Gazi Sabri Gündüz, “G3 ile ateş ettiler. Bacağımı kaybettim. 46 kez ameliyat oldum. Hiç pişman olmadım. Bir daha olsun, bir daha yaparım. Yoğun bakımdan çıktım, ailem yanımdaydı, bacağımın kesilme ihtimali vardı. Bacaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz” dedi.


Şerife Boz Kamyon kullanan kadın


50 yaşındaki Şerife Boz, darbe girişiminin simge kahramanlarından biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla birlikte kendilerini darbe girişimine karşı sokağa atan Şerife Boz ve ailesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde darbeci hainlere karşı direnmiş, bir gün sonra ise kullandığı kamyonla Taksim’deki demokrasi nöbetine katılarak simgeleşmişti.

Mehmet Köse Tank kullanan adam


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kamyon şoförü olarak çalışan Mehmet Köse, hain darbe girişimi sırasında sabaha kadar nöbet tuttu. Sabaha karşı vatandaşlar tarafından ele geçirilen tankı yoldan kaldırmak için belediye tarafından görevlendirildi. Vincin yetersiz kalması üzerine içine girdiği tankı çalıştırmayı başardı.



Birkaç dakika içinde sürmeyi öğrendiği tankı, E-5 karayolu istikametinden Hasanpaşa İETT garajına götürdü. Böylelikle Köse, 15 Temmuz’un gizli kahramanlarından biri haline geldi

Hicabi Bitik Akıncı Üssü’nü duman altında bıraktı


15 Temmuz gecesi, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’le irtibata geçen Hicabi Bitik, Akıncı Üssü’ndeki pisti duman altında bırakmaya karar verdi.


Bitik, ölümü göze alarak tarladan saman balyalarını getirdi. 2 kamyon lastik ve 4 römork dolusu samanı ateşe verdiklerinde, Akıncı Üssü duman altında kaldı. Bu da darbeci hainlerin kontrolündeki F-16’ların üsten kalkmasını engelledi.

Metin Doğan Gövdesini siper etti

Türkiye’nin dört bir yanında askeri darbe girişimine karşı vatandaşlar sokaklara dökülmüş, özellikle Atatürk Havalimanı’nın önünde yer alan bir tanka öfkesini yansıtan bir vatandaşın fotoğrafı dikkat çekmişti.

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün gördüğü manzara karşısında darbeci askerlere ‘Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?’ diyen Metin Doğan, kendisini dinlemeyen askerlerin tankı hareket ettirmesi sonucu kendini tankın paletlerinin altına attı.

Sabri Ünal Tek başına meydan okudu


15 Temmuz gecesi darbe girişimini durdurmak için sokağa inen Sabri Ünal (34) demokrasi kahramanlarından biri. Olay gecesi İstanbul Altunizade’de üzerinden iki tank geçen Sabri Ünal yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: “Tanka dur işareti yaptım. Ancak tank durmadı.



Baktım üzerime geliyor, yapabileceğim en akıllıca çözüm yere yatmaktı. Tankın ortası daha yüksek olduğu için bana zarar vermedi.

Asım Akkaya Yayını kestirmedi


15 Temmuz gecesi TÜRKSAT’ta FETÖ’nün darbecilerine direnen Asım Akkaya, uydu yayınlarının devam etmesini sağladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayına çıktığı saate kadar hainleri oyalamayı başardı.



15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinde önemli pay sahibi olan Asım Akkaya, yayınları kesmemeyi başararak halkın darbeden haberdar olup meydanlara inmesini sağladı.

Haberin Devamı