Gündem 15 milyon liralık vurgun

15 milyon liralık vurgun

Paylaş
15 milyon liralık vurgun

30 bin kişinin kart bilgilerini ele geçirip, 15 milyon liralık vurgun yapan şebekeye yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı

Bazı banka müşterilerinin, bilgileri dışında hesaplarından para çekildiği ihbarları üzerine harekete geçen bilişim polisleri soruşturma başlattı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin ATM’lere koydukları kart kopyalama cihazları ile müşterilerin kimlik ve hesap bilgilerinin ele geçirildiği ortaya çıkarıldı.

ATM KAMERALARI İNCELENDİ

ATM kameralarını incelemeye alan polis ekipleri şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Savcılık talimatıyla operasyon başlatan polis ekipleri İstanbul, İzmir ve Antalya’da yaklaşık 15 yere eş zamanlı baskınlar düzenleyerek 16 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında 3 Bulgaristan vatandaşının da bulunduğu şüphelililerin ev ve işyerlerindeki bilgisayarlarında yapılan incelemede 30 bin kişinin kredi kartı ve ATM kartı bilgileri ele geçirildi.

Şüphelilerin bu kartların bazılarından para çektiği bazılarına ise ikiz kart olarak adlandırılan sahte kartlar hazırladıkları tespit edildi. Bu yolla yaklaşık 15 milyon liralık vurgun yapıldığı belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca anlaştıkları Rus hackerlerdan da kart bilgilerini para karşılığı satın aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL (DHA)