Gündem 15 asker 'Kirpi' sayesinde kurtuldu!

15 asker 'Kirpi' sayesinde kurtuldu!

Paylaş
15 asker 'Kirpi' sayesinde kurtuldu!

Tunceli-Hozat karayolunun 15'inci kilometresinde askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattığı bombanın 200 kilo ağırlığında olduğu belirlendi

Tunceli’nin merkeze bağlı Çicekli Köyü yakınlarında operasyona çıkan askeri araçlara yönelik PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen 50 kiloluk patlayıcı, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Mayına dayanıklı olan ve "Kirpi" adı verilen zırhlı aracın altında bombanın patlatılmasına rağmen araçta bulunan 15 asker yara almadan kurtuldu.

Tunceli kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çiçekli Köyü yakınlarında devam eden operasyonlara destek vermek amacıyla dün gece operasyon alanına giden mayına dayanıklı Kirpi ve Kobra zırhlı araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Çiçekli Köyü yakınlarında önceden PKK’lılar tarafından bırakılan 50 kiloluk bomba saat 23.30 sıralarında zırhlı ’Kirpi’ aracı üzerinden geçerken teröristler tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Büyük bir gürültüyle patlayan bombanın etkisiyle zırhlı araçlar sarsılırken, mayına dayanıklı ’Kirpi’ aracında bulunan 15 asker yara almadan kurtuldu. Tunceli’den çok sayıda jandarma özel harekat timi bölgeye sevk edilirken, Kobra helikopterleri bölgedeki bazı hedefleri bombaladı. Sabah saatlerinde yapılan araştırmada 50 kiloluk bombanın 12 kilogramlık mutfak tüpü içine yerleştirildiği belirlendi. Çiçekli Köyü kırsal kesiminde süren operasyonlarda, PKK’lıların kaçabileceği alanlarda aramalar sürerken, ormanlık alanlardan dumanların yükseldiği görüldü.

200 KİLOLUK BOMBA TUZAKLANMIŞ

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri olay yerinde yaptıkları incelemede, PKK’lıların patlayıcıyı 12 kiloluk 3 mutfak tüpü ile bir plastik bidon içine yerleştirdikleri ve patlayıcıyı A-4 plastik patlayıcı, amonyum nitrat ve demir parçaları ile destekledikleri belirtildi. Teröristlerin 200 kiloluk bombayı yolun altına tünel kazarak yerleştirdikleri, ve patlayıcıya 100 metre uzunluğunda kablo kullanarak uzaktan kumanda ile patlattıkları tespit edildi. Patlamanın meydana geldiği bölgede 3 metre derinliğinde, 9 metre genişliğinde çukur oluştu. Yetkililer, teröristlerin mayınlara karşı dayanıklı olan Kirpi araçlara yönelik ilk kez bu kadar büyüklükte bir saldırı düzenlediğini belirterek, "Ancak dayanıklı olan Kirpi aracı nedeniyle içindeki 15 personeli bir şey olmadı. PKK’lılar hedeflerine ulaşamadı" dedi.
Saldırıda hedef alınan Kirpi adı verilen aracın hasar görmediği, sadece üzerinin topraklarla kaplandığı görüldü.

Haberin Devamı

ROKETLİ SALDIRI DÜZENLENDİLER

PKK’lı teröristler patlamanın olduğu bölgeye bugün saat 07.30 sıralarında helikopterle gelen olay yeri inceleme timine roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Atılan roket hedefine ulaşmazken, bölgede bulunan güvenlik güçleri teröristlere karşılık vererek yoğun ateş altına aldı. Yaklaşık 30 dakika süren çatışma ardından PKK’lı teröristler ormanlık Zerguvat Bölgesi’ne kaçtı. PKK’lıların kaçtığı bölgeler Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alınıp, bombalandı. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon hava destekli olarak sürdürülüyor.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)