Spor 14.5 milyon Euro'ya el sıkıştılar

14.5 milyon Euro'ya el sıkıştılar

Paylaş
14.5 milyon Euro'ya el sıkıştılar

Galatasaray ile Atletico Madrid arasındaki Arda flörtü dün nihayet masaya taşındı

Sezon başında transferin son gününde kulübe yazı göndererek sarı-kırmızılıların kaptanına resmen talip olan ancak bu girişimden sonuç alamayan İspanyol ekibi dün bizzat İstanbul’a gelerek Galatasaray Başkanı Adnan Polat’la bir görüşme yaptı. A.Madrid’in CEO’su Miguel Angel Gil, birçok ünlü yıldızın menajeri Jorge Mendes, Arda’nın menajeri Ahmet Bulut’un da hazır bulunduğu görüşme Çırağan Oteli’nde gerçekleşti.

Adnan Polat, Çırağan’a 09.30’da gelirken, görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Atleticolular’ın ilk teklifi 11 milyon Euro garanti, 2 milyon da performansa bağlı bonuslarla 13 milyon Euro’ydu.

Galatasaray’ın bu transferden bonus olarak 2 milyon Euro daha alabilmesi için Arda’nın bir sezonda en az 25 maç oynaması, takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılması (2 milyon Euro), Avrupa Ligi’ne katılması, (1 milyon Euro) kupada başarılı olması gibi kriterlerin gerçekleşmesi gerekiyor.

Ayrıca bu kriterlere göre takımın ilk 4’e girmesi durumunda ödenecek rakamla ilk 6’ya girmesi halinde ödecek olan arasında da farklılık bulunuyor.

İLK ÖNERİYE OLUMSUZ YANIT

İspanyol kulübünden gelen bu ilk öneriye Adnan Polat’ın yanıtı ise olumsuz oldu. Polat “Arda bizim için çok önemli bir oyuncu. 15 milyon Euro’dan aşağı bu transfer olmaz” deyince Arda’da ısrarcı olan Manuel Angel Gil, teklifte iyileştirme yaptı ve Polat’a yeni teklifi şöyle oldu: Yarısı peşin, yarısı 3 yılda ödenmek şartıyla 12 milyon Euro garanti ücret ve performansa bağlı bonuslarla da toplamda 14.5 milyon Euro...

ARDA’YA 2.5 MİLYON EURO

Bu yeni teklif Adnan Polat’ı büyük ölçüde ikna etti fakat başkan buna da şimdilik ‘tamam’ demedi. “12 milyon Euro’nun yarısını peşin, diğer yarısını da 3 değil, 1 senede ödeyin” diyen Polat’ın son önerisine Gil’in ‘Tamam’ demesi bekleniyor.

Şartının kabulünü bekleyen Polat, camianın tansiyonuna da bakıp, Arda’yı A.Madrid’e gönderip göndermeyeceğine karar verecek..

ARDA NE KADAR ALACAK?

Peki artık bitti gibi gözüken bu transfer gerçekleşirse Arda ne kazanacak? 1.8 milyon Euro’su peşin olmak üzere maç başı ücretlerle beraber yıllık maaşı 2.5 milyon Euro’yu bulacak olan Arda 4 yıllık imza atacak.

ARDA AYRILMAK İSTİYOR


Galatasaray'da son dönemde özellikle özel hayatı nedeniyle ağır eleştirilerin hedefi olan ve hemen hemen her fırsatta yurt dışına gitmek istediğini belirten Arda Turan ayrılmakta kesin kararlı.

Adnan Polat’ın sezon sonunda gitmesine izin vereceğine dair söz vermesinin ardından yeni yönetimin bundan caymasından endişe eden yıldız futbolcu dün Mecidiyeköy’deki Polat Holding binasında başkanla özel bir görüşme yaptı.

Yapılan ağır eleştirilere ve saldırılara rağmen kulübün kendini korumadığını düşünen Arda, Atletico’ya “15 milyondan aşağıya inmem” diyen Polat’ı ikna etmek için Mehmet Topal’ın Valencia’ya giderken uyguladığı taktiği izledi.

Topal için 750 bin Euro’luk alacağından feragat ederken, Arda ise Atletico’ya gidebilmek için Mehmet’in 2 katı olan 1.5 milyon Euro’luk alacağını bırakmaya hazır olduğunu Polat’a iletip transfere onay verilmesini istedi.

Polat “Normal şartlarda bu transfer olur ama camianın tepkisi önemli” derken, net yanıt vermedi.

İMZALAR HER AN ATILABİLİR

Çırağan Sarayı’nda dün kıran kırana geçen ve sonunda büyük ölçüde anlaşmanın sağlandığı Arda Turan pazarlığı bitince, menajer Jorge Mendes İstanbul’dan ayrıldı.

Ancak yaşadığı sakatlıklara rağmen Arda’ya sezon başında olduğu gibi gelecek sezon Atletico Madrid formasını giydirmeyi çok istiyen Manuel Angel Gil, her an resmi imzaların atılabilmesi ihtimaline karşılık Türkiye’de kaldı.

2

Haberin Devamı