Yaşam 14 Şubat yaklaşırken...

14 Şubat yaklaşırken...

Paylaş
14 Şubat yaklaşırken...

Her biri ayrı bir anlam ifade eden çiçekler, önümüzdeki 14 Şubat Sevgililer Günü'nde de sevgiliye duyulan aşkın simgesi olacak

Duyguları anlatmanın en etkili yolu çiçekler, Sevgililer Günü'nde yine değişmez hediye olarak çiçekçi dükkanlarındaki yerlerini alacak. Bu özel gün için siparişlerini şimdiden almaya başlayan çiçekçiler, hazırlıklarını sürdürüyor. En çok tercih edilen çiçeklerden gülün tane fiyatı kalitesine göre 5-12 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası Başkanı Emin Çimen, çiçekçilerin yaklaşan Sevgiler Günü'ne hazır olduğunu, çiçek sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi. Bu Sevgililer Günü'nde de en çok gül satılmasını beklediklerini anlatan Çimen, yerli üretimin yeterli olduğunu, bunun yanı sıra ithal güllerin de iç piyasada satıldığını kaydetti.

Çimen, ''Arkadaşlarımızda genel itibariyle bir heyecan var, siparişler alınmaya başladı. Güllerin fiyatı kalitesine göre 5-12 TL arasında değişiyor. Gülün yanı sıra orkide de en çok satılan çiçekler arasında. Orkide kandil olarak alınması halinde 25, dal olarak hazırlandığında ise 150 TL'ye kadar satışa sunuluyor. Siparişlerin önümüzdeki haftadan itibaren artmasını bekliyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

Çiçekçiler için Anneler ve Sevgililer gününün çok özel olduğunu ifade eden Çimen, en büyük sıkıntılarının dışarıda çiçek satanlar olduğunu belirtti. Çimen, dışarıdan alınan gül ya da başka çiçeklerin çok fazla dayanmadığını ifade ederek, dükkanlardan alınan çiçeklerin daha uzun süre tazeliğini koruduğunu sözlerine ekledi.

14 Şubat yaklaşırken...