Yaşam 1.3 milyon liralık 'karpuz'

1.3 milyon liralık 'karpuz'

Paylaş
1.3 milyon liralık 'karpuz'

Müzayedede Süleyman Seyyid'in 'Karpuzlu Natürmort'u 1 milyon 300 bin liraya alıcı buldu

Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin müzayedesinde satışa çıkarılan Süleyman Seyyid’in ‘Karpuzlu Natürmort’u 1 milyon 300 bin liraya alıcı buldu

Haberin Devamı

Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin günlerdir konuşulan Özel Koleksiyonlar Müzayedesi dün Conrad Otel’de yapıldı. Dışarıdaki soğuk havaya rağmen salon ağzına kadar doluydu. Ahmet Piriştina, Aziz Rufai ve Osman Hamdi Bey koleksiyonlarından eserler bir bir satışa çıkmadan önce birçok sanatçının bağışladığı resim, gravür ve elyazmaları, eleştirmen Fethi Naci anısına satışa sunuldu ve geliri Naci’nin eşine bırakıldı.

900 BİN LİRADAN AÇILDI

Bu müzayedesinin ardından asıl müzayedenin eserleri çıktı ortaya. Herkesin merakla beklediği eser, Süleyman Seyyid’in “Karpuzlu Natürmort” adlı tablosuydu. 900 bin TL açılış fiyatıyla başladı, 1 milyon 300 bin TL’ye müzayedeye telefonla katılan bir alıcıya gitti. Fiyat konusunda ikinciliği ise 475 bin TL ile Halil Paşa’nın “Bostancı Sahilinde Aile” adlı tablosu kazandı. Bu tablonun açılış fiyatı 250 bin TL’ydi. 80 bin TL’den açık artırmaya çıkan Mehmed Fehmi imzalı Hilye-i Şerif ise yine telefonda 400 bin TL’ye alıcı buldu. Mahmud Cuda’nın 450 bin TL muhammen bedelli “Selimiye Cami Önünde Kırkpınar” ve 400 bin TL muhammen bedelli Hoca Ali Rıza’nın “Sapanca” adlı tabloları ise satılamadı.

“Mavi Senfoni” adlı resmi geçtiğimiz ay 2 milyon 200 bin TL’ye satılan Burhan Doğançay’ın “Ribbon Series”inden bir tablo muhammen bedeli olan 150 bin TL’ye alındı. Osman Hamdi Bey’in 225 bin TL’den açılan “Camiden Çıkanlar” tablosu 375 bin TL’ye, 450 bin TL’den açılan “Naile Hanım Portresi” 500 bin TL’ye satıldı. Tabloyu Sakıp Sabancı Müzesi’nin aldığı açıklandı.

Haberin Devamı

(Milliyet)