Kültür - Sanat 13 dalda Oscar adayı olan The Shape of Water hakkında bilmeniz gerekenler
Paylaş
13 dalda Oscar adayı olan The Shape of Water hakkında bilmeniz gerekenler

The Shape of Water, Oscar'a 13 dalda adaylık kazanarak adından söz ettirdi. İşte 75. Altın Küre Ödülleri’ne 7 dalda aday olan ve 2'sini kazanan, Venedik Film Festivali ve Amerikan Yapımcılar Birliği Ödül töreninden zaferle ayrılan film hakkında bilmeniz gerekenler...

2018 Oscar adayları açıklandı. The Shape of Water, (Suyun Sesi) Oscar'a 13 dalda aday oldu. İşte The Shape of Water hakkında bilmeniz gerekenler:

The Shape of Water, Guillermo del Toro'nun yönettiği ve senaryosu del Toro ile birlikte Vanessa Taylor tarafından yazılan, 2017 çıkışlı Amerikan yapımı romantik, fantastik bir filmdir.




Guillermo del Toro'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, (Elisa Esposito) Michael Shannon (Richard Strickland) Richard Jenkins (Giles) Octavia Spencer (Zelda Fuller) Michael Stuhlbarg (Dr. Robert Hoffstetler)
Doug Jones (Amphibian Man) gibi isimler yer alıyor.

The Shape of Water (Suyun Sesi), 75. Altın Küre Ödülleri’ne 7 dalda aday olarak damgasını vurmuş; En İyi Müzik ve En İyi Yönetmen Altın Küre Ödülü kazanmıştı.

23. Critics’ Choice Ödülleri’nde (Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri) de 14 adaylıkla adından söz ettiren 'Suyun Sesi', En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı.

Venedik Film Festivali’nden Altın Aslan Ödülü’yle dönen film, Amerikan Yapımcılar Birliği Ödülü’nün de (Producers Guild of America Award) sahibi oldu.

Haberin Devamı