Spor 12.5 km takipte altın Semenov'un

12.5 km takipte altın Semenov'un

Paylaş
12.5 km takipte altın Semenov'un

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda, biatlonda yapılan erkekler 12.5 kilometre takip yarışında Ukraynalı Sergii Semenov altın madalyanın sahibi oldu

Kandilli Kayak Merkezi’nde yapılan müsabakalarda 48 sporcu madalya için mücadele verirken, sporcular dün yapılan 10 kilometre sprint yarışlarında elde ettikleri derecelere göre çıkış yaptı.

Dünkü yarışı birincinin 5 dakika gerisinde tamamlayan 18 sporcu ise toplu halde start aldı. Soğuk havada gerçekleştirilen ve yarışçıların oldukça zorlandığı müsabakalarda 3 sporcu diskalifiye olurken, bir tanesi de finişi göremedi.

Ön grubun tur bindirdiği 14 sporcu da kurallar gereği yarıştan çekilmek zorunda kaldı. Ukraynalı Sergii Semenov, 36.08,6’lık derecesiyle altın madalyaya uzanırken, yine bu ülkeden Artem Pryma 36.21,7 ile gümüş, Rusya’dan Evgeniy Garanichev de 36.31,5 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Organizasyonda dün yapılan erkekler 10 kilometre sprint yarışlarında Artem Pryma altın, Sergii Semenov gümüş, Evgeniy Garanichev ise bronz madalya kazanmıştı.

TÜRK SPORCULAR NE YAPTI?

Türkiye’den 6 sporcunun yarıştığı müsabakalarda en iyi dereceyi 46.09,0’lık derecesiyle Ahmet Üstüntaş elde etti.

Üstüntaş yarışı 27. sırada tamamlarken, Orhan Gazi Civil de 46.19,4 ile 28. oldu. Ön grubun tur bindirdiği Türk sporcular Uğur Akman, Müjdat Boz, Recep Efe ile Ekrem Yıldırım ise yarıştan çekildi.

Haberin Devamı