Dünya 120 Türk işçisi Libya'da rehin

120 Türk işçisi Libya'da rehin

Paylaş
120 Türk işçisi Libya'da rehin

120 Türk işçisi Libya'da rehin

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Sekreteri Kadir Karasüleymanoğlu, aralarında eniştesi 53 yaşındaki Sami Balkan’ın da bulunduğu 120 işçinin Libya’nın Bingazi kenti yakınlarındaki Agila Köyü’nde isyancılar tarafından rehin tutulduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Çalışmak üzere 6 ay önce Libya’ya giden Ankaralı Sami Balkan, bugün saat 10.00 sıralarında Ankara’daki bir alçı fabrikasında çalışan oğlu Melih Balkan ile yaptığı telefon görüşmede, isyancılar tarafından rehin tutulduklarını bildirdi. Melih Balkan, babası Sami Balkan’ın telefonda kendisine, "Şu an Bingazi’ye 15 kilometre uzaklıktaki Agila Köyü’ndeyiz. Burada 120 işçi olarak bir arada tutuluyoruz. Dışarıdaki isyancılar ellerinde ’pala’ diye bilinen bıçaklarla geziyor. İki gündür, aç- susuz bekliyoruz. Türk makamlarına bildirin bize ulaşsınlar. Durumumuz çok kötü. Adamların niyeti hiç iyi değil" dediğini anlattı. Telefon görüşmesinin ardından konsolosluğu arayıp yardım talep ettiğini belirten Melih Balkan, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Konsolosluğa telefon açtım. ’Uçak gönderdik ama inemiyor. Feribot gönderdik. Elçiler görüşmeye gitti’ dediler. Ancak, babam ve beraberinde rehin tutulan 120 işçinin bulunduğu bölgeyi bildiklerini sanmıyorum. Bu yüzden çevresi geniş olan Çanakkale’deki dayım Kadir Karasüleymanoğlu dahil yakınlarımı arayıp yardım istedim. Ayrıca babamla olan telefon irtibatım da kesildi. Şu an kendisine ulaşamıyorum ve hayatından endişe ediyorum."

Babası Sami Balkan’ın 6 ay önce Raftanel Zaradej firması bünyesinde hızlı tren inşaatı için Mısır’a çalışmaya gittiğini belirten Melih Balkan, "Babam, Mısır-Libya arasında kurulan hızlı tren hattında torna ustası olarak çalışıyordu. Hızlı trenin Mısır ayağı tamamlanmış. Libya’daki Bingazi şehrine geçmişler. Burada çalışmalar devam ederken isyan başlamış. Babam ve beraberindekiler de Agila Köyü’ne sığınmış. Burada rehin alınmışlar" dedi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Sekreteri Kadir Karasüleymanoğlu ise eniştesi Sami Balkan’dan haber alamadıklarını ve hayatından endişe ettiklerini herkesin yardımını beklediklerini söyledi.

Burak GEZEN-Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, (DHA)

Libya'dan 170 kişi daha getirildi