Bilim - Teknoloji 12 bin km/s hızındaki foto!
Paylaş
12 bin km/s hızındaki foto!

Geliştirilen bu yeni dijital kamera, daha önce hiçbir benzerinin yapamadığını yapıyor!

Yüksek hızlı fotoğrafçılık dijital dünyanın bir diğer getirisi. Patlamaların, mermilerin, yüksek hızlı nesnelerin fotoğrafını daha iyi çekebilmek için teknoloji sürekli arayış içinde.

Haberin Devamı

MetroLaser isimli bir firma, üzerinde çalıştığı yeni bir yüksek hızlı dijital kamera ile, 12 bin km/saat hızındaki nesnelerin fotoğrafını çekebilmeyi başardı. Bu, ses hızından on kat daha hızlı demek.

Ancak bu teknoloji, alışılmış deklanşöre basmalı fotoğraf makineleri gibi çalışmıyor. Zira bu kadar hızlı nesneleri deklanşörlü bir teknikle yakalamak mümkün değil. Kamerada yer alan yüksek hızlı bir ayna, hareketi takip ederek yansıyan ışığı ışık sensörüne iletiyor ve bu şekilde yüksek hızlı nesnenin net görüntüsünü almak mümkün oluyor.

Elbette bu teknoloji aynanın çok isabetli ve çok hızlı hareket edebilmesiyle mümkün. Bu nedenle, obje ayananın önünden geçmeden çok kısa bir an önce aynanın hareketi başlıyor ve objeyle hızını eşitleyerek nesenin görüntüsünü net şekilde alacak biçimde hareket edebiliyor. Bu sistem sayesinde, 1,27 mm büyüklüğündeki nesnelerin çok yüksek hızda hareketini fotoğraflamak mümkün olabiliyor. MetroLaser'in yaptıı çalışmayla bu teknolojiyi, standart fotoğraf makinelerine de uyarlamak mümkün olacak. Ayrıca bu lensler, standart fotoğraf makinelerine de takılabilecek ve yüksek hızlı nesnelerin fotoğraflarını çekilebilecek.

Haberin Devamı

Resimlerle: Büyüleyici makro fotoğraf çekimleri

Kaynak: CHIP Online