Siyaset 11 gün önce atanan AK Partili başkan istifa etti
Paylaş
11 gün önce atanan AK Partili başkan istifa etti

Aydın'ın Nazilli ilçesinde AK Parti yönetiminin 1 Nisan'daki istifasının ardından ilçe başkanlığı görevine atanan Ferruh Kabalar istifa etti. Kabalar'ın 11 gün sonra istifasını açıklaması şaşırttı

Yerel seçimlerin ardından İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ve yönetim kurulunun toplu istifasını sundu. Parti Genel Merkezi tarafından boşalan koltuğa 3 Haziran’da Avukat Ferruh Kabalar atandı. Hazırladığı yönetim kurulu listesini geçen Cuma günü İl Başkanlığı’na onaylatan Kabalar, bir gün sonra da istifasını açıkladı.

Haberin Devamı

Aralık 2014 tarihinde yapılacak ilçe kongresine kadar görev yapması beklenen Kabalar’ın istifası partide şok etkisi yarattı. Ferruh Kabalar istifa dilekçesinde gerekçesini şöyle açıkladı:

"03.06.2014 tarihinde büyük bir onur ve ondan daha öte ağır bir sorumluluk olarak gördüğüm tarafıma tevdi edilmiş bulunan AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatının Yönetim Kurulunu oluşturma görevini, partimiz ve çok değerli genel başkanımızın mefkuresi, bugüne kadarki mesleki ahlakım, ailevi değerlerim ve yol yürümeye çalıştığım duruşumdan taviz vermeden yerine getiremeyeceğimi üzüntü içinde tespit etmiş bulunmaktayım. Bu vesile ile gönülden bağlı bulunduğum genel başkanımız ve parti geleneğine zarar vermemek adına, tarafıma tevdi olunan bu onurlu görevden istifa ediyorum. Bu yolda bana sonuna kadar karşılıksız destek olan başta ailem ve tüm dostlarıma da teşekkürü bir borç telakki ederim. Kamuoyuna saygı ile arz olunur."

Haberin Devamı

DHA