Spor 100 milyon sterlin mi?

100 milyon sterlin mi?

Paylaş
100 milyon sterlin mi?

Manchester United'da mutsuz günler geçiren Rooney için Manchester City'nin 100 milyon sterlin önereceği iddia edildi

Teknik Direktör Sir Alex Ferguson ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Manchester United'dan ayrılma noktasına gelen Wayne Rooney, takımının ezeli rakibi Manchester City yolunda. İngiliz basını, City'nin 24 yaşındaki yıldız futbolcu için 100 milyon sterlini (237 milyon lira) gözden çıkardığını yazdı. Haberlerde, 50 milyon sterlinin bonservis, geri kalan 50 milyonun ise Rooney'nin ücreti için kullanılmasının planlandığı belirtildi.

The Times gazetesi, United'da haftada 90 bin sterlin kazanan golcü oyuncunun, yönetimden ücretinin 180 bin sterline çıkartılmasını talep ettiğini yazdı. Yöneticilerin, ücret artışına sıcak baktıkları ancak Rooney'nin istediği rakamı kesinlikle vermeyecekleri vurgulandı.

Haberin Devamı

'Ayrılmak istiyor'

City yöneticilerinin yıldız oyuncuya haftada 250 bin sterlin ücret önermeye hazırlandıklarının kaydedildiği haberde, United ile sözleşmesi 2012 sezonu sonunda bitecek olan Rooney'nin, FIFA transfer kurallarına göre Manchester United'a yıllık ücretini vererek sözleşmesini bu sezon bitiminde feshedebileceği hatırlatıldı.

Buna göre, 4.5 milyon sterlin vermesi halinde golcü oyuncu serbest kalabilecek. Bu arada Ferguson, "Rooney bana takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Şoke oldum ve hayal kırıklığına uğradım" sözleriyle oyuncusunun United defterini kapatmaya hazırlandığını ifade etti.

(Milliyet)