Gündem 10 yıldır elektrikleri yok

10 yıldır elektrikleri yok

Paylaş
10 yıldır elektrikleri yok

Muğla'nın Marmaris İlçesi Karacasöğüt Köyü'nün Tuzla Mahallesi'nde oturanlar 10 yıldan bu yana karanlıkta oturuyorlar

Marmaris’e 25 kilometre uzaklıktaki Karacasöğüt Köyü’ne bağlı 11 haneli, 43 kişinin yaşadığı, yaz aylarında mavi tur teknelerinin uğramadan geçmediği 2 enfes koya bakan, Tuzla Mahallesi kurulduğundan bu yana geceleri karanlığa mahkum.

1995 yılında projeler çizilerek mahalleye elektrik bağlanmasına karar verildi. Ancak, aradan geçen 10 yıl içerisinde önemli bir gelişme olmadı.

2005 yılında ödenek çıkartılırken trafonun kurulacağı, elektrik direklerinin dikileceği yerler belirlendi. Ama yine elektrik bağlanmadı. Mahalle sakinleri mum ışığı ve gaz lambalı, teknolojinin hiç bir nimetinden yararlanamadan yaşamlarını sürdürdü.

150 dönüm tarım arazisine sahip, aynı zamanda balıkçılık ve arıcılıkla geçimlerini sağlayan mahalle sakinlerinden olan ancak lise öğrenimini Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Ortaklar Beldesi’nde sürdüren 15 yaşındaki Ayşenur Ölmez, "Yaşıtlarımın çoğun benim gibi öğrenimlerini başka illerde sürdürmek zorunda. Tatillerde evimize gelip buradaki karanlık yaşama dönüyoruz" dedi.

"EN BÜYÜK ZORLUĞU KADINLAR ÇEKİYOR"

Mahalle sakinlerinden Hanife Yılmaz da en büyük zorluğu kadınların çektiğini belirterek, şunları söyledi: "Çamaşırlarımızı kuyudan çektiğimiz sularla elimizde yıkıyoruz.

Buzdolaplarımız çalışmadığı için yiyeceklerimizi günlük almak, yaptığımız yemekleri aynı gün yemek zorundayız. 2011 yılında taş devrini yaşıyoruz. Elektrik için yaptığımız başvurulara yanıt alamadık."

AYDEM yetkilileri, Tuzla Mahallesi sakinleinin başvurularının incelendiğini, kararın genel müdürlük yatırımlar başkanlığınca verileceğini söyledi.

Mustafa SARIİPEK/DHA