Dünya 10 milyon kişiyi eyleme çağırdı

10 milyon kişiyi eyleme çağırdı

Paylaş
10 milyon kişiyi eyleme çağırdı

İtalya'da Yüksek Mahkeme tarafından hakkındaki hapis cezası onanan eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin yardımcılarından Sandro Bondi, cezanın kaldırılmaması halinde "iç savaş" çıkabileceği uyarısında bulundu

Berlusconi'nin yardımcıları ayrıca bu yıl yapılan seçimlerde muhafazakar lidere oy veren 10 milyon İtalyan'a yarın Roma sokaklarını doldurma çağrısı yaptı.

Eski Başbakanın en yakın yardımcılarından biri olan Daniela Santanche, Sky TG24 TV'ye yaptığı açıklamada, "Bu ülkede demokrasi sakatlanmıştır" derken, Berlusconi'nin Özgürlük Halkı Partisinin lideri Renato Brunetta, kendisi ve eski Meclis Başkanı Renato Schifani'nin, cezayı affedebilecek kişi olan Devlet Başkanı Giorgio Napolitano ile görüşme talebinde bulunduklarını söyledi.

Yine Berlusconi'nin yardımcılarından Sandro Bondi, "İtalya'nın konuya bir çözüm bulmak zorunda olduğu, aksi takdirde iç savaş riskinin bulunduğu" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Napolitano ise af konusunda henüz bir açıklama yapmadı. İtalyan anayasasına göre, sadece Berlusconi, avukatı ya da bir aile üyesi devlet başkanının affını isteyebilir. Söz konusu af, hükmün kendisini değil cezayı ortadan kaldırabilir ya da azaltabilir.

Haberin Devamı

İtalya'da Yüksek Mahkeme, eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin (76) vergi kaçırmaktan yargılandığı "Mediaset" davasındaki 4 yıl hapis cezasını onamış, 5 yıl kamu görevlerinden men cezasının bir başka mahkeme tarafından gözden geçirilmesini istemişti.