Bilim - Teknoloji 1 milyar dolarlık yatırım ne için?
Paylaş
1 milyar dolarlık yatırım ne için?

Bilgisayar pazarının önde gelen isimlerinden olan Dell, önümüzdeki yıl 1 milyar dolarlık devasa bir yatırım yapmayı planlıyor. Peki, 1 milyar dolar ne için kullanılacak?

Son dönemde önemli bir başarı yakalayan ve PC pazarında yükselen Dell, önümüzdeki yıl önemli bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Dell, iPad'e Duacı IDG'nin haberine göre Dell önümüzdeki yıl 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak. Yatırımın yapılacağı alan ise depolama çözümleri olacak.

Haberin Devamı

Bilgisayar ve sunucu alanlarındaki gücünü üst seviye depolama çözümleri alanına da yaymayı hedefleyen Dell bu amaçla geçtiğimiz yıl Compellent ve Ocarina Networks gibi şirketleri bünyesine katmıştı.

18 Ay İçinde 22 Tesis

Kurumsal depolama çözümleri alanında araştırma, geliştirme ve üretim yapılacak 22 adet "çözüm merkezi" kurmayı hedefleyen Dell'in toplam 1 milyar dolara yakın para harcayacağı belirtiliyor.

Bu 22 tesisin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bulut bilişim ve sanallaştırma teknolojilerinin hız kazandığı şu dönemde yeni nesil veri merkezlerinin öneminin artmasının üzerine Dell'in böyle bir hamle yapmayı planladığı belirtiliyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı