Gündem 1 günlük bebeği sokağa terk ettiler

1 günlük bebeği sokağa terk ettiler

Paylaş
1 günlük bebeği sokağa terk ettiler

Sivas'ta, kundağa sarılı poşet içerisinde sokağa terk edilmiş yeni doğmuş bir kız bebek bulundu. Yağmurlu ve soğuk bir havada bulunan bebeğe polis sahip çıktı

Yunus Emre Mahallesi, Şehit Ebubekir Ekinci Sokak üzerinde bulunan Gül Apartmanında yaşayan Osman Koç, akşam evine geldiğinde apartmana gireceği sırada ağlama sesiyle irkilen Osman Koç, kapı önüne bırakılmış bir poşeti açtığı zaman kundağa sarılı durumda, yeni doğmuş bir bebeği farketti.

Durumu hemen polise heber veren Koç, ekipler gelinceye kadar soğuktan üşümüş olan bebeği evine aldı. Olay yerine gelen ekipler, yeni doğmuş bebeği alarak Yeni Mahalle Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü.

Bebeğin yanında her hangi bir not bırakılmadığı tespit edildi. Burada yapılan incelemenin ardından küçük çocuk sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sivas Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Muayene edilen ve soğuktan etkilendiği belirlenen bir günlük bebek, tedavi altına alındı. Polis ekipleri, bebeği bırakan kişi veya kişileri belirlemek için geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Apartman önüne terk edilen bebeği bulan Osman Koç, “Dolaşmak için dışarı çıkmıştım. Eve geldiğim zaman giriş merdivenlerinin önünde bir poşet gördüm.

Ağlama sesi gelince, poşete baktım ve içinde bebek olduğunu gördüm. Durumu hemen polise haber verdim. Ekipler gelinceye kadar bebeği eve alıp bataniyeye sararak ısınmasını sağladım. Daha sonra polis ekipleri gelerek çocuğu aldılar” dedi.

Halife YALÇINKAYA/SİVAS (DHA)