Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 1-2 hafta sonra belirti veriyor
HABERİ PAYLAŞ

1-2 hafta sonra belirti veriyor

Haberin Devamı

Prostatit, prostat iltihabıdır ve cinsel yolla bulaşan mikroplarla oluşur. Hastalıklı kişiyle beraber olduktan 1-2 hafta sonra idrar yolunda sızlama, kaşıntı, akıntı görülebilir. Doğru ve zamanında tedavi edilmezse kısırlığa neden olabilir. Geç kalmadan üroloji uzmanına başvurun...

SORU: Gece rüyamda meni geliyor

17 yaşındayım. Gece rüyamda cinsel ilişkiye girdiğimi görüyorum ve sonucunda da meni geliyor. Sorunum nedir?

CEVAP

Bu gayet normal ve fizyolojik bir durum. Ergenlik dönemi başladıktan sonra oluşan meni salgısı meni keseleri içinde birikir.

Bir şekilde cinsel ilişki veya mastürbasyon ile boşalma olmaz ise bir süre sonra keselerde artan basınç etkisi ile büyük tuvalet yapma sırasında bir kısım salgı gelebilir veya gece rüyalanma yolu ile boşalma olur. Bu tamamen sağlıklı bir durumdur.

İçiniz rahat olsun

Daha kontrollü bir şekilde boşalmayı tercih ederseniz gün aşırı veya vücudunuzun ihtiyacına göre günde bir defa mastürbasyon yapmanızı öneririm. Mastürbasyonun fazlası fiziki yorgunluk yaparak faaliyetlerinizi ve çalışmalarınızı olumsuz etkileyebilir.

Bunun dışında mastürbasyonun boyun kısa kalması, penisin büyümemesi, körlük yapması gibi benim dahi her gün yenilerini öğrendiğim türlü çeşitli hurafeler ile hiçbir ilgisi yoktur. İçiniz rahat olsun, suçluluk hissetmeyin.

SORU: Prostatit nedir?

50 yaşındayım. Sorunum idrarımı yaparken çok zorlanmam. Doktora gittim, prostatit olduğumu söylediler. Prostatit nedir? Tedavisi var mı?

CEVAP

Prostatitler, prostat iltihabıdır. Ani, çok şiddetli bir prostat iltihabı olduğunda insanı hastaneye aceleyle getiren, idrarı yapamaz hale getiren bir hastalıktır. Ağırlıklı olarak gençlerde görülür. Cinsel yolla kadınlardan bulaşan mikroplarla oluşur. Hijyene dikkat etmemek de prostat iltihabına neden olabilir.

Yüksek ateş ve idrar yapamama gibi şikayetlerle başlar ve kişiyi yatağa düşürebilir. Prostatın iltihabını tam olarak tedavi edilmesi zordur. Çünkü bu organın içine antibiyotikler zor geçer.

Yıllarca sürebilir

İltihap bu nedenle kronik yani müzmin hale gelip yıllarca insanı süründürebilir. Bu nedenle özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklarda çok dikkatli tetkik yapılması ve doğru tedavi edilmesi gerekir. Doğru tedavi edilmezse yıllarca bu durum devam eder ve sonucunda da kısırlık bile ortaya çıkabilir.

Hastalıklı kişiyle beraber olduktan 1-2 hafta sonra idrar yolunda sızlama, kaşıntı, akıntı görülebiliyor. Bu durumdaki erkeğin mutlaka üroloji uzmanına başvurması gerekir. Akıntıdan kültür yapılmadan rastgele kullanılan antibiyotikler, zaman içinde kronik prostatit ve kısırlık gibi kalıcı sorunlara yol açabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder